CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_abella
Portada > Actualitat > Notícies > Es detecten alguns exemplars de vespa asiàtica al municipi

Es detecten alguns exemplars de vespa asiàtica al municipi

09/08/2019

L’espècie no és perillosa per a la salut i el benestar humà, però pot ser una amenaça per a la biodiversitat i l’apicultura

Després de la detecció d’alguns exemplars de vespa asiàtica al municipi, l’Ajuntament vol fer arribar als veïns i a les veïnes un seguit d’informacions sobre l'espècie.

La vespa asiàtica, coneguda també com a vespa velutina, és una espècie procedent del sud-est asiàtic, que ha trobat a Europa unes condicions ideals per al seu desenvolupament. La vespa asiàtica no és perillosa per a la salut i el benestar humà, però si pot ser un risc per a la biodiversitat i l’apicultura, ja que desplaça les vespes autòctones i durant l’època de cria, caça centenars d’abelles diàriament per a alimentar les seves larves.

Aquesta espècie no és més agressiva que les vespes autòctones ni les seves picades són més doloroses ni més perilloses. Per aquest motiu, en cas d’una picada, cal actuar igual com amb una picada o mossegada d’un altre insecte. Així mateix, si es detecta un niu, es recomana mantenir-se a una distància mínima de cinc metres, ja que només ataquen si se senten amenaçades. Els nius, esfèrics i en forma de pera, estan formats per un material que recorda al paper maixé, elaborat a partir de fibra de fusta i la mateixa saliva de les vespes. Normalment, estan penjats a gran alçada en arbres, però també es poden trobar a terra o en edificis.

La vespa asiàtica es diferencia fàcilment de la resta de vespes per la seva coloració fosca en pràcticament tot el cos, exceptuant una línia horitzontal groga a l’abdomen i les potes fosques en la meitat anterior i de color groc en la meitat posterior.

En cas de detectar un exemplar o un niu, cal trucar al cos d’agents rurals en el telèfon 93 561 70 00 i posar-se en contacte també amb l’Ajuntament de Torrelles trucant al 93 689 00 00 o enviant un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Arxivat a: General
Vespa asiàtica
Vespa asiàtica
Vespa asiàtica
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/05/2020 a les 15:01h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona