El món local dóna una resposta unitària a Endesa

Dijous, 5 de setembre de 2019 a les 00:00
La companyia amenaça amb talls en el servei si no es paga el 50 % dels deutes generats pel decret de pobresa energètica

L’alcalde de Torrelles, Ignasi Llorente, ha estat present en una reunió convocada per la Diputació de Barcelona amb la intenció de coordinar una resposta unitària davant l’amenaça d’Endesa de facturar als ajuntament la despesa originada a partir del decret de Pobresa Energètica. Durant el mes d’agost, la companyia elèctrica ha fet arribar unes cartes a més de 400 consistoris catalans en les quals es compromet a condonar el 50 % de les factures impagades per les famílies més pobres però, al mateix temps, amenaçava els ajuntaments que si no pagaven l’altra meitat es tallaria la llum a aquestes llars el dia 1 d’octubre.

Des de l’Ajuntament de Torrelles s’ha deixat clar que en cap cas s’accepta ni el fons ni la forma d’aquesta amenaça i es recorda a la companyia elèctrica que no pot tallar el subministrament a cap família en situació vulnerable.

L’alcalde, Ignasi Llorente, destacava que “ens sumem a la iniciativa de pactar una resposta unitària acordada entre entitats municipals i la Generalitat de Catalunya ja que entenem que aquest és un repte de país i que cal una actuació coordinada entre administracions”.

Des de la Diputació de Barcelona i la Generalitat s’ha demanat als ajuntaments que no paguin res atès que si es produïssin els talls mencionats, la companyia estaria incomplint una llei catalana.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:17