CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_florcirerer2
Portada > Actualitat > Notícies > El món local dóna una resposta unitària a Endesa

El món local dóna una resposta unitària a Endesa

05/09/2019

La companyia amenaça amb talls en el servei si no es paga el 50 % dels deutes generats pel decret de pobresa energètica

L’alcalde de Torrelles, Ignasi Llorente, ha estat present en una reunió convocada per la Diputació de Barcelona amb la intenció de coordinar una resposta unitària davant l’amenaça d’Endesa de facturar als ajuntament la despesa originada a partir del decret de Pobresa Energètica. Durant el mes d’agost, la companyia elèctrica ha fet arribar unes cartes a més de 400 consistoris catalans en les quals es compromet a condonar el 50 % de les factures impagades per les famílies més pobres però, al mateix temps, amenaçava els ajuntaments que si no pagaven l’altra meitat es tallaria la llum a aquestes llars el dia 1 d’octubre.

Des de l’Ajuntament de Torrelles s’ha deixat clar que en cap cas s’accepta ni el fons ni la forma d’aquesta amenaça i es recorda a la companyia elèctrica que no pot tallar el subministrament a cap família en situació vulnerable.

L’alcalde, Ignasi Llorente, destacava que “ens sumem a la iniciativa de pactar una resposta unitària acordada entre entitats municipals i la Generalitat de Catalunya ja que entenem que aquest és un repte de país i que cal una actuació coordinada entre administracions”.

Des de la Diputació de Barcelona i la Generalitat s’ha demanat als ajuntaments que no paguin res atès que si es produïssin els talls mencionats, la companyia estaria incomplint una llei catalana.

Arxivat a: General
Reunió alcaldes Endesa
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/05/2020 a les 15:01h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona