CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_florcirerer2
Portada > Actualitat > Notícies > Controls policials per garantir el compliment de les restriccions de mobilitat

Controls policials per garantir el compliment de les restriccions de mobilitat

03/04/2020

Els agents realitzen controls aleatoris tant a l’entrada del poble com a altres llocs del municipi

Des de l’inici de l’Estat d’Alarma, la Policia Local de Torrelles realitza diàriament controls aleatoris tant a l’entrada del poble com a altres llocs del municipi per tal d’inspeccionar que les persones conductores compleixen les restriccions de mobilitat.

Des del consistori, es recorda que sempre s’ha d’anar de forma individual dins del vehicle. Només és possible viatjar més d’una persona en cas d’un dels desplaçaments permesos com l’assistència a un centre sanitari i si la persona que es porta no pot conduir per les seves condicions particulars, que cal poder demostrar. En aquest sentit, només pot anar una persona per cada fila de seients, mantenint la màxima distància possible (es recomana situar-se en posicions diagonals). Així mateix, està permès que una persona conductora porti al vehicle persones grans, menors, persones dependents o amb discapacitat que no tenen autonomia. En aquest cas, poden anar en el vehicle més de dues persones, però tots els acompanyants han de tenir alguna de les condicions abans descrites, i cal respectar la capacitat màxima del vehicle.

Pel que fa al transport de mercaderies per carretera, està permès que vagin dues persones a la cabina del vehicle quan sigui necessari per raó del tipus de transport. En el cas dels professionals o d’empreses en activitat laboral, inclòs el desplaçament al centre de treball, en un vehicle de fins a nou places inclosa la persona conductora, es permet més d’un ocupant si són treballadors d’un mateix centre de treball o desenvolupen l’activitat professional conjuntament. En aquest cas, només pot anar una persona per cada fila de seients, mantenint la màxima distància possible (es recomana situar-se en posicions diagonals).

Les motocicletes, bicicletes i patinets poden circular només per les causes de mobilitat previstes i de forma individual.

Així mateix, les persones treballadores que formen part dels serveis essencials tenen dret a disposar d’un certificat de la seva empresa assegurant que estan desenvolupant una activitat considerada servei essencial i que per aquest motiu no es poden acollir al permís retribuït recuperable i han de dur a terme la seva activitat laboral. L’ús d’aquest certificat no és obligatori, però sí recomanable. En aquest sentit, s’ha publicat un model al BOE i es recomana utilitzar-lo per a les noves certificacions.

Per últim, a Torrelles, ja s’han aixecat vàries actes per infraccions en relació amb la mobilitat permesa. Aquestes infraccions van des dels 601 euros fins als 30.000 euros.

Arxivat a: General, Coronavirus
Controls policials per garantir el compliment de les restriccions de mobilitat
Darrera actualització d’aquest contingut: 27/05/2020 a les 11:04h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona