Tujereng i Torrelles, units a la distància

Dijous, 16 d'abril de 2020 a les 00:00
Escrit d'opinió de Maria Vidal, regidora de Cooperació Internacional i Solidaritat

Aquesta crisi sanitària l’hem d’encarar amb una mirada global. Ara més que mai, la cooperació entre pobles del món és imprescindible. Hem de deixar enrere les diferències culturals, racials, històriques, identitàries o geogràfiques de cada poble, de cada ciutat, de cada país, de cada Estat. Aquesta és una lluita que no entén de fronteres. 

Des de l’inici de la pandèmia, hem estat permanentment en contacte amb el nostre poble agermanat: Tujereng. El COVID-19 va arribar al continent Africà poques setmanes després que a nosaltres i des d’un primer moment, el govern Gambià va decretar mesuresper garantir que la expansió del virus tingués el mínim impacte possible en un país on el sistema sanitari és molt dèbil, sense recursos humans i material suficient per abastir un augment exponencial del nombre de pacients. 

Fins ara, els esforços fets per la població de Tujereng no han estat enva. A hores d’ara, s’han confirmat un total de 9 casos en tot el país, un nombre considerablement baix comparat amb països veïns com Senegal que ja suma més de 290 casos. 

La ciutadania de Tujereng també està demostrant ser solidària i compromesa i, com a Torrelles, persones del municipi estan confeccionant mascaretes, unes 100 diàries, per a la resta de la població.  

Com a tots els països del món, aquesta situació tindrà un greu impacte en l’economia de l’Estat, de les empreses i comerços i, evidentment, de les famílies.

Des de l’Ajuntament de Torrelles,pensem que, ara més que mai, la col·laboració, entesa com una oportunitat per enfortir la cooperació entre els dos pobles, és imprescindible per minimitzar, en la mesura del possible, l’impacte negatiu que està provocant aquesta pandèmia.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:26