Les famílies reflexionen sobre els conflictes relacionats amb les pantalles

Dilluns, 22 de juny de 2020 a les 00:00
La segona sessió en línia del SADIP es va convertir en un enriquidor debat en grup

El passat dijous 18 de juny, a les 18 hores, el Servei d’Assessorament i prevenció del consum de Drogues i l’ús de Pantalles (SADIP) va realitzar un segon taller en línia relacionat amb l’ús de les pantalles. Aquest cop, es va aprofundir en la gestió dels conflictes amb els fills i les filles a casa mitjançant una reeixida conversa grupal.

Les famílies participants van coincidir en el fet que el confinament ha augmentat les hores de pantalles per a tothom i això ha dificultat el manteniment de les normes i els límits que hi havia fins ara. També, els infants han passat moltes més hores jugant en línia amb els amics i sovint ha estat complicat establir horaris.

Després d’intercanviar situacions i experiències personals, van sorgir algunes claus:

  • Una oportunitat educativa: aprofitar l’ús que fan de les pantalles per abordar algunes temàtiques que d’altres maneres no sortirien com sexualitat o violència.
  • Canvi de pensament: davant d’una conducta no desitjada, els pares i mares tenen pensaments que provoquen sentiments desagradables. Si es fa un canvi de mirada, poden trobar altres formes d’entomar la situació, ja que una persona és molt més que les conductes puntuals que pugui tenir.
  • El pacte: és un element clau per al bon funcionament de normes i límits, i com més concret sigui millor. Es poden establir horaris de pantalles, però cal diferenciar-los segons l’ús que se’n faci, pactar quins moments són “lliures de pantalles” per a tothom, espais sense WIFI i que siguin coneixedors de les conseqüències.

Per a realitzar consultes o rebre més informació, es pot escriure a gmonturiol@elbaixllobregat.cat o al telèfon 659 215 001.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:26

Imatges