La mascareta serà obligatòria encara que es pugui mantenir la distància de seguretat

Dimecres, 8 de juliol de 2020 a les 00:00
La Generalitat ha anunciat que a partir de demà la ciutadania haurà de portar sempre la mascareta a l’espai públic com a mesura de prevenció

Aquest matí, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha anunciat que a partir de demà, dijous 9 de juliol, serà obligatori l’ús de mascareta, que cobreixi nas i boca, als espais públics de tot Catalunya, siguin oberts o tancats, encara que es pugui mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres entre persones o la zona es trobi en una bona situació epidemiològica.

La mesura vol ajudar a contenir la covid-19 i rebaixar els riscos, després del relaxament d’algunes actituds durant les darreres setmanes. També, es volen evitar futurs episodis infecciosos o brots com el de la comarca del Segrià, a Lleida.

Tot i que al municipi no s'ha detectat cap repunt, l'Ajuntament demana no abaixar la guàrdia i respectar les mesures de prevenció i seguretat establertes.

Torra ha afirmat que el Procicat, el comitè de tècnics que coordinen l’emergència sanitària a Catalunya, aprovarà previsiblement la mesura aquesta tarda en una reunió extraordinària. Un cop finalitzi, es concretarà l’abast de la norma i les excepcions.

ACTUALITZACIÓ 09/07/2020:

Després de la reunió, es va concretar que l’ús de mascareta és obligatori per a les persones majors de 6 anys a la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o obert al públic amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat d'1,5 metres.

Queden excloses les persones que ho tinguin contraindicat per motius de salut o per la seva situació de discapacitat o dependència, per la pràctica de l’esport i quan l’activitat que es realitzi sigui incompatible amb el seu ús. També, quan es comparteixi espai amb els grups estables de convivència, és a dir, amb les persones amb qui es conviu a casa o en el cas dels casals i escoles. Les sancions poden arribar fins als 100 euros.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:26