CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_florcirerer2
Portada > Actualitat > Notícies > Un any de pandèmia

Un any de pandèmia

01/02/2021

Escrit d'opinió de Jose Antonio Gallardo, regidor de Medi Ambient

L’any que hem deixat enrere el recordarem com un dels més difícils de les últimes dècades per a les persones que hem patit directament o indirectament aquesta pandèmia. Un any en el qual hem patit amb un tancament domiciliari brutal i actualment amb un tancament municipal en el qual estem sotmesos des de fa mesos sense veure la sortida, una situació a la qual cal sumar els problemes derivats del subministrament de les vacunes.

Tot això ha provocat que la restauració i els espais d´oci o culturals, esportius i d’esbarjo estiguin tancats o amb unes limitacions molt dures per poder reduir o evitar que es propagui aquesta maleïda COVID, unes mesures que lamentem profundament.

Les limitacions de mobilitat i aquet tancament ha provocat un canvi en el consum de les famílies. Si abans el consum el fèiem en els espais abans mencionats, ara tancats o amb limitacions, actualment el consum es fa més a nivell domiciliari, amb un consum intern més elevat que provoca un augment del volum de deixalles FIRM i FORM produïdes per les famílies. També l´augment de compres online i de les empreses de servei a domicili amb paqueteria ha fet pujar desorbitadament el volum de la recollida de cartró.

Aquest és un problema per a les empreses de recollida de residus ja que tenen més volum de feina i això provoca en ocasions la interrupció del servei o evita que hi hagi un servei de qualitat.

Per això, l’Ajuntament està parlant constantment amb l’empresa de recollida de deixalles FCC per informar-los de les incidències que es van produint, i actualment negociant amb l’empresa com millorar el servei sense que això en redueixi la seva qualitat.

Aquesta pandèmia probablement provocarà canvis en la societat i el seu consum, i això també provocarà que s´hagin de reorganitzar els serveis que es donen a nivell municipal en l’àmbit de la recollida de deixalles.

Per això agraïm la vostra col·laboració a l’hora de fer la compra, mirem de no crear tantes deixalles, siguem més selectius.

Nosaltres, i sobretot un planeta anomenat TERRA, ho agrairà.

Arxivat a: Articles d'opinió
Jose Antonio Gallardo
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/05/2021 a les 11:45h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona