CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Torrelletes
Portada > Actualitat > Notícies > Un reconeixement a la tasca del voluntariat

Un reconeixement a la tasca del voluntariat

15/06/2021

La 1a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació ha inclòs actes diversos com xerrades als centres educatius, un taller de percussió i un altre de cosmètica natural

Del 7 al 13 de juny es va celebrar la 1a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació, una iniciativa que pretenia posar en valor totes les accions que es duen a terme al municipi en aquests dos àmbits. D’una banda, es van programar activitats als centres educatius. Es van fer uns tallers a les escoles amb l’alumnat de 5è de primària per reflexionar sobre les desigualtats existents i veure com petites accions del nostre dia a dia poden ajudar a canviar el món. A l’institut, l’alumnat de 3r d’ESO va participar en una xerrada a càrrec d’una persona voluntària de l’ONG Open Arms durant la qual es va donar a conèixer l’entitat i la tasca que realitza en defensa dels drets humans.    

En el marc de la Setmana de la Solidaritat es van organitzar també activitats per a la ciutadania en general, com el taller de percussió ‘Batecs del món’ que va tenir una gran acollida i va ser molt participatiu, i un taller de cosmètica natural en el qual les persones inscrites van aprendre a elaborar productes personalitzats amb mantega de karité i olis. La plaça de l'Ajuntament es va engalanar amb els dibuixos i escrits de l'alumnat de les escoles i de la llar d'infants amb els quals els nens i nenes exposaven les seves propostes per a fer un món millor. 

Divendres es va organitzar un acte més institucional que volia fer un reconeixement a una seixantena de persones voluntàries que, de manera altruista, dediquen part del seu temps a fer un món millor. L’esdeveniment, que es va celebrar a l’Ateneu Torrellenc, es va iniciar amb el parlament de l’alcalde, Ignasi Llorente, i amb un minut de silenci en record de les víctimes de violència masclista. Posteriorment, la companyia de teatre ‘Sense Drama’, encarregada de conduir l’acte, va protagonitzar una performance amb la que es va posar en valor la importància de les entitats i el rol del voluntariat al municipi, fent una especial referència també a la xarxa de voluntariat de la Covid. A continuació, un grup de músics del poble, el Joel, el Guillem, el Martí i l’Aleix, van presentar la cançó ‘La gota’, que van preparar de forma específica per a l’ocasió i volia ser un réflex del rol del voluntariat. L’acte es va tancar amb els parlaments de la regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament, Maria Vidal, i la regidora de Serveis Socials, Vanesa Santiago. Abans de marxar, es va lliurar un obsequi a les persones assistents.

Arxivat a: General
1a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació
1a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació
1a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació
1a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació
1a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació
1a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació
1a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació
1a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació
1a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació
1a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació
1a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació
1a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació
1a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació
1a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació
1a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació

Arxius adjunts

  • La Gota (PDF, 10 kB)
    Lletra de la cançó dedicada al voluntariat
Darrera actualització d’aquest contingut: 23/07/2021 a les 14:25h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona