Reunió de coordinació territorial per informar de les mesures Covid

Divendres, 20 d'agost de 2021 a les 00:00
Es mantenen les restriccions existents fins ara excepte el confinament nocturn, que ara només afecta a 19 municipis de Catalunya

Aquest matí, l’alcalde de Torrelles, Ignasi Llorente, juntament amb altres alcaldes i alcaldesses, ha participat en una reunió de coordinació territorial amb representants de la Generalitat de Catalunya i de Protecció Civil per parlar de les mesures de protecció davant la Covid-19. Hi han assistit, entre d’altres, Antoni Morral, delegat de la Generalitat de Catalunya a la provincia de Barcelona, Meritxell Budó, secretària d’Atenció Sanitària i Participació, David Rodríguez, secretari de Governs Locals i de Relacions amb l’Aran, i Mercè Salvat, directora general de Protecció Civil.    

Des de la Generalitat s’ha informat als ajuntaments que el govern català està preparant una contraproposta per adaptar-se a la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que només ha validat el confinament nocturn a 19 municipis. Així mateix, s’ha insistit en que la resta de mesures continuen vigents i no han estat suspeses i, per tant, es manté la limitació de trobades socials a l’espai públic a 10 persones, la prohibició de beure i menjar al carrer, o la obligació de tancar la restauració i qualsevol esdeveniment a les 0.30 h. 

Pel que fa a les dades actuals de la pandèmia, sembla que el nombre de contagis s’ha estabilitzat, tot i que la majoria de poblacions de la província de Barcelona es troben encara amb un índex de risc elevat. A més, la situació hospitalària segueix sent preocupant per les xifres actuals de persones ingressades i a la UCI. Des del govern català també han mostrat la seva preocupació per l’alentiment en el ritme de vacunació causat per la davallada de les peticions. Amb molta gent de vacances, s’estan administrant poques vacunes.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:28