CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Vista poble 2
Portada > Actualitat > Notícies > Torrelles commemora el Dia Internacional de les Persones Grans

Torrelles commemora el Dia Internacional de les Persones Grans

01/10/2021

L’Ajuntament s’adhereix al manifest institucional impulsat pel Consell Comarcal per garantir els drets i les necessitats de les persones de més edat

Avui, 1 d’octubre, se celebra el Dia Internacional de les Persones Grans, una data promoguda per l’ONU amb l’objectiu de situar les persones de més edat al centre d’interès mundial per un dia. En aquest sentit, l’Ajuntament de Torrelles s’afegeix a la commemoració d’aquesta data adherint-se al manifest institucional elaborat pel Consell Comarcal i el Consell Consultiu comarcal de la Gent Gran del Baix Llobregat.

El document reivindica les desigualtats i discriminacions que per motius d’edat pateixen a tot el món les persones grans. A més, recorda que aquest col·lectiu ha estat el més afectat per la pandèmia a nivell de vides i també el que ha patit més seqüeles a nivell físic i emocional. El manifest fa referència a alguns problemes que pateixen especialment les persones grans, com la bretxa digital, la poca accessibilitat als habitatges o la fragilitat del sistema públic de pensions. En aquest sentit, es demana l’aprovació d’una llei de gent gran a Catalunya, que garanteixi els drets del col·lectiu i que situï les seves necessitats com a prioritat de l’agenda política.

El manifest es llegirà el dijous 14 d’octubre coincidint amb una caminada que s’organitza per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans i per promoure un envelliment saludable. L’activitat sortirà de la plaça de l’Ajuntament a les 16 hores i arribarà fins a Can Reinal per després iniciar la tornada. Hi haurà berenar amb coca i aigua per a les persones participants.

Podeu llegir el manifest en el document adjunt.

Arxivat a: General
Gent gran

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 20/10/2021 a les 16:19h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona