Torrelles suma esforços per reivindicar els drets de les dones

Dimecres, 16 de març de 2022 a les 00:00

S’ha commemorat el 8M amb la lectura del manifest, dues exposicions, una caminada i tallers a l’institut i al Casal de Joves

El passat 8 de març es va commemorar el Dia internacional de les Dones, una data que vol defensar els drets del col·lectiu femení i erradicar les desigualtats i les violències masclistes. Torrelles va acollir aquesta data amb tota una programació d’activitats que s’han anat desenvolupant al llarg de tot el mes de març.

La primera va ser la inauguració de les exposicions fotogràfiques “Volveré i “Me llaman calle sin salida”, de les torrellenques Cristina González i Jana Segura. L’acte, organitzat per l’Associació de Dones Pla de les Bruixes es va celebrar al vestíbul de l’Ateneu. Les exposicions es podran visitar fins al dia 31 de març. L’entitat va oferir també la projecció de la pel·lícula “Ama” i un col·loqui posterior amb la seva directora Júlia de Paz Solvas. 

Una altra de les propostes va ser la Caminada de la Dona. Desenes de persones van participar en aquesta iniciativa, organitzada també per l’associació de dones, que va sortir del centre del poble i va recórrer diferents carrers fins a arribar al Jardí de les Oliveres, on es va fer un esmorzar popular amb botifarra i coca i es van llegar poemes i altres escrits per reivindicar la lluita de les dones i els seus drets. 

El dia 8 de març es va celebrar l’acte institucional a la Plaça de l’Ajuntament. Tot i la pluja, una trentena de persones van voler sumar-se a aquesta iniciativa que volia reivindicar les desigualtats encara existents en la nostra societat. L'acte va comptar amb la participació de l'alcalde, la regidora d'Igualtat, la presidenta de l'Associació de Dones Pla de les Bruixes i altres regidors i regidores del consistori.

Durant tota la setmana, del 7 a l’11 de març, es van organitzar tallers a l’institut. Aquell mateix dia va haver-hi una trobada intergeneracional entre les Dones de la Gent Gran i l’alumnat de 1r d’ESO. L’activitat va estar dinamitzada per les responsables del Casal de la Gent Gran i de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament. Les persones participants es van intercanviar experiències i l’alumnat va poder conèixer com era la vida de les noies joves fa 50 anys. 

A la tarda, la biblioteca municipal va convidar la ciutadania a gaudir d’una sessió de contacontes per als més menuts per trencar amb els rols i estereotips de gènere. Per a un públic més adult, es va presentar el llibre “A la recerca del matriarcat” de Margarida Camprubí, amb la presència de la seva autora. 

El jovent va tenir la possibilitat de participar en un taller de Twerk el passat divendres a càrrec de Kim Jordan Creations. Les persones assistents van aprendre l’origen i les utilitats d’aquesta dansa pèlvica i van poder aprendre els moviments més bàsics. Aquest divendres, dia 18 de març, el SIS i el Casal de Joves faran de manera conjunta una altra activitat on els nois i noies podran resoldre els seus dubtes sobre la sexualitat a través d’un joc. 

Finalment, aquest passat diumenge, dia 13 de març, un total de 155 persones van assistir a l’Ateneu a l’espectacle “Dones” de l’Esbart Sant Martí on es representaven els balls de sempre des d’una perspectiva feminista. 

Us recordem que el pròxim dia 22 de març començaran els tallers d’escriptura organitzats pel Consell Comarcal a la Biblioteca que formen part de la convocatòria del Premi Delta. Encara us poden inscriure en aquest enllaç.

Darrera actualització: 16.03.2022 | 16:34