Les altes temperatures obliguen a prendre precaucions per evitar un cop de calor

Dimarts, 18 de juliol de 2023 a les 07:00

La piscina municipal obrirà de franc avui, 18 de juliol, de les 16 a les 20 hores, amb l'objectiu d'ajudar al veïnat a pal·liar la calor

Davant l’augment de les temperatures, l'Ajuntament de Torrelles de Llobregat ha decidit que durant la tarda d'avui, 18 de juliol, l'accés a la piscina municipal sigui gratuït. La finalitat d'aquesta mesura és ajudar a tota la ciutadania empadronada al nostre municipi a superar l'episodi de calor extrem que el país està vivint en les darreres hores. 

D'altra banda, el consistori difon entre la ciutadania un seguit de consells dirigits a protegir-nos i cuidar a les persones més vulnerables, especialment nadons, infants i gent gran a la casa, al carrer, al cotxe i durant els àpats.

Consells i recomanacions

A casa

Dins de la llar, es recomana tancar les persianes de les finestres on toca el sol durant el dia i obrir-les durant la nit i, d’altra banda, recórrer a algun tipus de climatització com, per exemple, ventiladors o aire condicionat. Si no teniu accés a aquests dispositius, cal passar, com a mínim, dues hores diàries en espais climatitzats.

També és necessari refrescar-se sovint amb dutxes o tovalloles mullades, beure aigua tot i no tenir set i, pel que fa als animals de companyia, no oblideu vigilar que no passin massa temps al sol i que estiguin hidratats.

Al carrer

A l’exterior, porteu gorra o barret i vestiu roba lleugera de colors clars i que no sigui ajustada; procureu caminar per l’ombra, estar sota un para-sol quan sigueu a la platja i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais climatitzats, eviteu sortir a les hores de més calor i les activitats físiques intenses.

Al cotxe i als àpats

Pel que fa als desplaçaments en cotxe, eviteu els viatges durant les hores més caloroses; porteu sempre líquids per hidratar-vos; i no deixeu mai infants, persones vulnerables o animals de companyia a l'interior del vehicle amb les finestres tancades.

Cal parar atenció també als àpats, ja que les autoritats sanitàries recomanen evitar el menjar molt calent o l'excés de calories i apostar per prendre aliments rics en aigua com fruites, verdures i hortalisses.

No obstant, en cas de sentir esgotament, febre, mal de cap, irritació de la pell, nàusees o rampes – possibles símptomes d'una onada de calor – s’aconsella apropar-se al Centre d'Atenció Primària (CAP) o trucar al telèfon d'Emergències Mèdiques 061.

Podeu consultar més informació al web de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 18.07.2023 | 14:16