Aigües de Barcelona ret comptes sobre el Pacte Social a Torrelles de Llobregat

Dimarts, 23 de novembre de 2021 a les 00:00

Més de 650 famílies torrellenques han rebut algun tipus de bonificació de la Cobertura Solidària prevista en el Pacte Social subscrit entre l’empresa i l’Ajuntament

Aigües de Barcelona ha presentat davant l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat els resultats del Pacte Social, una iniciativa orientada a impulsar, mitjançant el diàleg i les aliances, una recuperació econòmica sostenible i justa. 

El Pacte Social, que s’està implementant en col·laboració amb 17 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, entre ells Torrelles, ja compta amb 33 programes socials en curs, fruit de les aliances amb 24 entitats del tercer sector, i que han beneficiat al voltant de 7.900 persones. A Torrelles s’han aplicat més de 650 bonificacions en el rebut de l’aigua durant el darrer any. La majoria de llars beneficiàries han sigut famílies nombroses (437), persones amb diversos graus de dependència (124) i famílies en situació de pobresa energètica (103). 

A la trobada mantinguda ahir amb l’alcalde de Torrelles, s’ha explicat també la nova tarifa social, fruit d’una proposta de la companyia consensuada amb els municipis i l’Àrea Metropolitana de Barcelona que va entrar en vigor al mes d’agost. Aquesta suposa un increment de la bonificació de la quota del servei i dels trams de consum vital de subministrament d’aigua del 50 al 100 % per a col·lectius i famílies vulnerables. Fins a 52.000 llars de l’àrea metropolitana ja s’han beneficiat d’aquesta mesura.

Darrera actualització: 31.01.2022 | 17:00