Aquest cap de setmana s’escollirà la millor cirera de Torrelles de Llobregat

Dimarts, 31 de maig de 2022 a les 00:00

La 42a Festa de la Cirera dona un impuls als seus guardons premiant la millor presentació d’arts visuals i plàstiques i la cirera de més qualitat

El primer cap de setmana de juny, Torrelles de Llobregat tornarà a donar protagonisme a un producte de proximitat com és la cirera. La Festa de la Cirera arriba enguany a la seva quaranta-dosena edició amb importants novetats. La voluntat de donar un impuls a la festa ha portat l’organització a substituir els tradicionals premis Cirera d’Or i Cirera d’Argent per altres guardons que posaran en valor l’art i la qualitat de les cireres i, al mateix temps, permetran reivindicar el paper de la pagesia i l’agricultura i conscienciar de la importància d’apostar pels productes de proximitat.

Un jurat format per tres experts de l’hostaleria serà l’encarregat d’escollir la millor cirera de Torrelles de Llobregat. La valoració es farà el pròxim dijous, a les 17 hores, en un acte obert al públic a l'Ateneu Torrellenc i tindrà en compte la qualitat del producte amb aspectes com el seu aspecte, el tacte i, prioritàriament, el gust. Només podran optar a aquest distintiu les cireres collides a Torrelles. El veredicte del jurat es farà públic l’últim dia de la festa.

El premi a la millor presentació s’ha substituït enguany per la convocatòria del 1r Concurs d’Arts Visuals i Plàstiques, al qual es poden presentar les tradicionals paneres elaborades amb cireres de temporada però també treballs que pertanyin a altres disciplines artístiques com la pintura, l’escultura, el dibuix o la fotografia, sempre amb les cireres com a protagonistes. S’atorgarà un premi del jurat, valorat en 300 euros, i un trofeu per a la millor presentació segons la votació popular. 

Els dies 4 i 5 de juny, Torrelles de Llobregat oferirà un dels mercats de venda de cireres més gran de la comarca, una fira d’artesania i productes de proximitat, una mostra d’arts i oficis i una Ruta Gastronòmica amb noves elaboracions culinàries on les cireres seran les protagonistes. Com ja és tradició, l’associació Èxit [sortida d’emergència], juntament amb entitats i associacions locals, organitzaran activitats, exhibicions i concursos a la Zona de Barraques, a Cal Joc, per a dinamitzar i garantir l’ambient festiu de la celebració.

A les propostes habituals com el Correfoc, el Correaigües, els dinars populars, la festa de l’escuma o les passejades pels camps de cirerers, s’afegeixen enguany altres activitats destacades com les actuacions en directe, dissabte a la nit, de La Golden Beat i dels Dalton Bang, i l’espectacle de diumenge a la tarda, que serà un tribut a l’humorista Eugenio. 

Podeu consultar tota la programació d’activitats en el document adjunt.
 

Darrera actualització: 31.05.2022 | 10:20