Arriba la 3a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació

Dimecres, 5 d'abril de 2023 a les 01:00

La ciutadania podrà participar en activitats dirigides a fomentar la construcció d’un món millor del 10 al 16 d’abril

El poble se suma a la celebració de la Setmana de la Solidaritat i la Cooperació, una iniciativa que es commemora per tercer any amb l’objectiu de potenciar la germanor i la solidaritat internacional com a eina de progrés.

Entre el 10 i el 16 d’abril s’organitzaran propostes tant a l’institut escola com obertes a tota la ciutadania i amb el suport de la Diputació de Barcelona. En aquest darrer sentit, la població més menuda podrà participar el dia 12 a un taller de coloms de la pau i, tota la ciutadania, a la presentació de l’exposició «Indestructibles», pel pròxim 14 d’abril.

Exposició «Indestructibles», de Xavier Aldekoa i Alfons Rodríguez

L’Ateneu Torrellenc acollirà la presentació de la mostra elaborada pel periodista especialitzat en el continent africà, Xavier Aldekoa, i el fotògraf Alfons Rodíguez, el pròxim 14 d’abril a les 19 hores. Aquesta exposició recull històries de nens, nenes i adolescents d’Àfrica que pateixen situacions difícils. Durant l'acte de presentació, Aldekoa oferirà a les persones assistents la signatura dels seus llibres «Indestructibles», «Fills del Nil», «Océano África» i «El Quixot al Congo», els quals també estaran disponibles per ser adquirits.

En el cas d’una de les històries, les protagonistes son la Hawa Faye i la Catherine Bassen estudiants del centre de formació de Fandema a Tujereng (Gàmbia), poble agermanat amb Torrelles.

L’exposició estarà disponible fins al 29 d’abril, de dilluns a divendres i de 16.30 a les 22 hores (els dissabtes, de 10 a 14 hores).

Programació per la població més jove  

Pensant en els més menuts, el municipi ha preparat un taller de coloms de la pau que se celebrarà el 12 d’abril, entre les 17.30 a les 18.30 hores, a la biblioteca. La proposta està pensada per a infants a partir de 6 anys i cal inscripció prèvia.

Pel que fa al centre escolar, l’alumnat de l’institut escola tindrà l’oportunitat de participar en una exposició dirigida a conscienciar sobre l’excessiva quantitat de residus que produeix la nostra societat i apropar la realitat del nostre país amb el poble gambià de Tujereng.

El dimecres, l'alumnat de secundària podrà sumar-se a una sessió d’scrabble sobre la solidaritat i la cooperació i, de cara a divendres, l’alumnat de 5è assistirà a una sessió de conta contes orientada als aspectes bàsics de salut sexual i reproductiva.  

Podeu consultar detalladament el programa de la Setmana de la Solidaritat i la Cooperació al document adjunt en aquesta mateixa pàgina.

Darrera actualització: 13.04.2023 | 11:15