Campanya per fomentar el registre dels animals de companyia al cens municipal

Divendres, 16 de febrer de 2024 a les 00:00

L’Ajuntament lliura de manera gratuïta una ampolla i un dispensador de bosses a les persones propietàries de gossos que hi estiguin inscrits

El consistori posa a disposició de la ciutadania uns lots gratuïts de neteja destinats a les persones propietàries de gossos que estiguin inscrits en el Cens d’Animals de Companyia municipal. Aquest lot està format per una ampolla per dissoldre els orins dels animals i un dispensador de bosses per recollir-ne les femtes. Els kits es poden recollir a l’Ajuntament.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és potenciar que es dugui a terme aquest tràmit, que és obligatori, i que es realitza al Servei d’Atenció Ciutadana (SAC) de l’Ajuntament. En aquells casos que ja no es té l’animal, també cal donar-lo de baixa per evitar problemes administratius i errades en el cens. 

D’altra banda, el govern local té previst iniciar una campanya de civisme destinada precisament a les persones propietàries de mascotes. Es preveu enviar cartes informatives per recordar la normativa vigent, instal·lar nous cartells informatius i dur a terme jornades de vigilància per part de la Policia Local. 

Es recorda que les persones propietàries d’animals tenen drets i obligacions: no es pot deixar les mascotes en patis, terrasses, galeries, balcons o altres espais oberts des de les 22 fins a les 8 hores, per evitar que amb els seus sons, crits o cants destorbin el descans dels veïnat; així mateix, tampoc se’ls pot deixar en hores diürnes si per la seva condició es manifesten amb insistents lladrucs; a les vies públiques i als espais naturals protegits, cal lligar els gossos, proveïts de cadena, collar i morrió per als casos d’animals potencialment perillosos o agressius; cal evitar que els gossos accedeixin a les zones de joc infantil de les places i parcs del municipi, així com no deixar les deposicions fecals dels gossos a les vies públiques. 

Darrera actualització: 16.02.2024 | 09:08