Comunicat: fase d'alerta per forts vents

Dijous, 29 de gener de 2015 a les 00:00
Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, es posa en fase d'Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per vents. S’esperen ratxes màximes de vent que superaran del llindar de 25 m/s (90 km/h) a partir del migdia de dijous 29 de gener de 2015.
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat la fase d’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per forts vents, d'acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que indiquen que hi haurà vent molt intens a la major part del territori a partir d'avui dijous. Aquestes ventades seran especialment violentes durant la matinada de dijous a divendres i part del matí de divendres a les comarques del litoral i prelitoral central i de Tarragona, així com al sud de la Catalunya Central.
 
A partir de dijous 29 de gener, el vent, que podrà arribar a ser violent i persistent amb cops de més de 90 km/h, afectarà les cotes altes del Pirineu Occidental i les comarques del litoral i prelitoral central i de Tarragona. A partir del migdia,s’intensificarà el fenomen en aquestes mateixes zones, i afectant també però amb menor probabilitat gairebé tot Catalunya. Al vespre de dijous, els valors de vent ja seran intensos i podran produir incidències.
 
Les comarques on es preveu que puguin haver-hi més incidències són, segons la previsió: Anoia, Priorat, Conca de Barberà, Alt Camp, Alt Penedès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Barcelonès. Amb tot, les comarques de muntanya tindran els valors de vent més elevats sobretot a cotes altes i tot el territori es veurà afectat per vent intens i/o violent incrementant-se amb el pas de les hores de gran intensitat.
 
RECOMANACIONS
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana preveure la suspensió de totes les activitats a l’aire lliure, incloses les extraescolars, i el tancament dels espais públics (parcs, jardins i similars) a les zones i períodes concrets de major afectació detallats. Aquest vespre i nit cal fer especial atenció a aquesta recomanació.
 
Protecció Civil recomana actuar amb prudència als llocs on el vent bufi més fort i adaptar les activitats a l'exterior a la situació meteorològica. També cal retirar de balcons i terrasses elements inestables com testos o mobiliari i recollir tendals.
 
 
ANUL·LADES LES CREMES CONTROLADES
 
El Cos d’Agents Rurals ha notificat que ha anul·lat les cremes controlades previstes a les comarques següents: Baix Camp, Tarragonès, Baix Penedès, Garraf. En les comarques  següents: Solsonès, Noguera, Bages, Segarra, Urgell, Segrià, Garrigues, Anoia, Vallès Occidental, Barcelonès, Baix Llobregat, Alt Penedès, Conca de Barberà, Alt Camp, Priorat, Ribera d’Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià, el s agents Rurals han recordat la condició que les cremes autoritzades no es poden realitzar amb vents superiors a 20 km/h.
Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:06