Consells i restriccions davant els episodis de sequera

Divendres, 12 d'agost de 2022 a les 01:00

La manca de pluges i les altes temperatures poden provocar situacions crítiques pel que fa al subministrament d’aigua

Catalunya arrossega des de fa un parell d’anys una sequera progressiva que aquest any ha encès les alarmes a causa de la perllongada absència de pluges i la disminució de les reserves d’aigua dels embassaments.

Segons xifres de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) la reserva d’aigua al país se situa molt per sota de la meitat de la capacitat total.

Consells per estalviar aigua

És imprescindible aplicar mesures d'estalvi com tancar les aixetes mentre no fem servir l’aigua (una aixeta oberta raja a deu litres per minut) o reparar aquelles que perdin aigua, ja que una aixeta que degota pot arribar a malgastar fins a 30 litres al dia.

Les autoritats recomanen dutxar-nos en lloc de banyar-nos, fer servir l’aigua de la cuina per netejar, rentar aliments, bullir o cuinar al vapor per a regar les plantes. També hi ha consideracions pel que fa a la neteja dels vehicles, ja que es recomana portar-lo al túnel de rentatge o netejar-lo amb una esponja i una galleda. 

Podeu donar un cop d’ull a totes les recomanacions per fer front a la sequera en aquesta pàgina web o al document adjunt.

 

Darrera actualització: 12.08.2022 | 11:28