Conveni amb la Diputació en matèria de prevenció d’incendis

Dijous, 19 de maig de 2022 a les 00:00

El consistori torrellenc ha signat un conveni amb la Diputació de Barcelona per afrontar una campanya d’estiu que es preveu complicada 

L’Ajuntament de Torrelles ha formalitzat aquesta mateixa setmana un conveni amb la Diputació de Barcelona que permetrà desenvolupar un seguit d’actuacions de prevenció per evitar l’inici o la propagació dels incendis forestals. 

L’administració provincial, a través d’aquest document signat, aportarà la quantitat de 21.635,04 euros per aplicar i finançar les mesures que es considerin necessaris al municipi en l’àmbit de la prevenció, com ara la neteja d’espais forestals. La Diputació també oferirà suport en matèria de silvopastura, així com assessorament i la realització d’estudis que ajudin a garantir una correcta gestió forestal del territori. 

Aquestes accions s’hauran de desenvolupar entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2022. 

El conveni preveu també la creació d’una comissió de seguiment integrada per representants de les dues administracions. 

Enguany, més precaució que mai

Aquest any, la prevenció es considera més necessària que mai, atès que es preveu una campanya complicada per la poca pluja prevista per a aquest estiu i pel poc volum de les precipitacions registrades en els darrers mesos. És important que la ciutadania extremi les precaucions i segueixi les recomanacions establertes com ara no llançar coets o petards a menys de 500 metres de zones boscoses, no fer ús de barbacoes que no estiguin autoritzades, no deixar escombraries al bosc i no realitzar cremes de residus al jardí, atès que estan prohibides. 

Darrera actualització: 19.05.2022 | 13:16