El consistori s’adhereix al comunicat de FundiPau contra la situació a Gaza

Dimecres, 11 d'octubre de 2023 a les 00:00

La violència s’ha intensificat a la zona d’Israel i la Franja de Gaza, provocant milers de víctimes civils

L’Ajuntament de Torrelles de Llobregat s’ha adherit avui, 11 d’octubre, al comunicat emès per l’organització FundiPau amb motiu de l’agreujament de la situació que s’està vivint a l’àrea entre la Franja de Gaza (Palestina) i l’Estat d’Israel.

En aquesta crida, FundiPau expressa la seva preocupació davant l’empitjorament del conflicte arran l’atac del passat 7 d’octubre per part de la milícia terrorista Hamàs contra objectius civils en territori israelià. El manifest condemna aquest fet, de la mateixa manera que ho fa amb la declaració de guerra per part d’Israel contra la ciutadania palestina de la Franja de Gaza, amb milers de víctimes mortals.

En el text, s’aposta pel suport a les organitzacions civils palestines i israelianes que treballen incansablement per la pau, vetllant pels drets humans i buscant solucions pacífiques enmig d'aquesta crisi. A més, s’insta a la comunitat internacional a redoblar els seus esforços per aturar aquesta guerra, facilitant el diàleg entre les autoritats del poble palestí i de l'estat israelià.

D’altra banda, s’evidencia la necessitat visibilitzar i reconèixer la situació del poble palestí – la qual s’allarga des de fa més de setanta anys –, ja que no podem ignorar que les conseqüències d'aquest escenari van més enllà de la violència física. Existeix una necessitat urgent de garantir el respecte als drets socials i polítics, i de treballar per millorar les condicions de vida entre la població de Palestina. Segons s’expressa al comunicat, «demanem adoptar una mirada molt més àmplia i condemnar tota la violència; tota. I això significa posar l’ocupació israeliana en el centre de mira».

En definitiva, l’Ajuntament reitera el seu compromís amb la pau i amb cercar una solució justa i duradora per a aquesta situació, demanant a totes les parts implicades per optar pel diàleg en lloc de la violència i a treballar de manera constructiva cap a un futur en què les dues comunitats puguin viure en pau, seguretat i prosperitat.

Des del consistori, se segueix activament l’actualitat en el conflicte, i s’ha expressat la voluntat de col·laborar en qualsevol iniciativa que pugui contribuir a la pau i la reconciliació entre Gaza i Israel.

Darrera actualització: 11.10.2023 | 17:12