En marxa el Pla de Transició Energètica de l’Ajuntament

Dimecres, 17 d'agost de 2022 a les 07:00

S’instal·laran plaques fotovoltaiques en diversos edificis i espais públics amb l’objectiu d’avançar cap a un model energètic més sostenible

Ara fa dos anys, l'Ajuntament va aprovar un pla de transició energètica centrat a fer passes endavant envers un model energètic més sostenible i just. Ara, el municipi preveu la instal·lació de plaques fotovoltaiques en diversos edificis i espais públics com l'Escola Bressol el Serralet, l'Ateneu Torrellenc, el Casal de Joves i la construcció d'una nova pèrgola fotovoltaica a l'aparcament de Catalunya en Miniatura.

Aquestes cobertes no només generaran energia per a l'autoconsum, sinó que l'excedent podria ser destinat a altres equipaments de l'entorn o abocat a la xarxa, rebent-hi en aquest cas una compensació econòmica.
Gràcies al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), el consistori també té en marxa la construcció d'una coberta fotovoltaica a l'Escola Sant Martí i la implantació d'una fotolinera amb quatre punts de recàrrega. En aquests dos casos, el cost de la inversió és zero per a l'Ajuntament, ja que les actuacions es financen íntegrament a través de les subvencions europees.

El cost total de les inversions és de 356.679 euros, que seran finançats d'un 33,34% per l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la resta amb recursos propis. El consistori podrà abonar aquesta quantitat de manera fraccionada durant un període de deu anys.

Posant xifres a l'estalvi econòmic i energètic local, l'autoproducció d'energia podria arribar als 428.412 kW/h anuals, que significaria un estalvi al voltant dels 85.268 euros per any en la factura elèctrica i l'amortització de la inversió en tres o quatre anys.

 

Darrera actualització: 03.08.2022 | 12:06