Entra en funcionament un bus elèctric que connecta Torrelles amb Sant Vicenç dels Horts

Dimecres, 7 de febrer de 2024 a les 00:00

La renovació d’aquesta línia forma part d’un projecte del govern català que vol apostar per mitjans de transport més sostenibles

L’alcalde de Torrelles, Joan Juncà, i la primera tinent d’alcaldia, Falgàs Marco, van assistir ahir a la tarda a la presentació del nou bus elèctric que, des d’avui mateix, connecta el nostre municipi amb l’estació de Ferrocarrils de Sant Vicenç dels Horts.

L’acte va comptar amb la presència de la consellera de Territori del Govern de la Generalitat, Ester Capella, qui també va estar acompanyada de l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, el conseller delegat de l’empresa Soler i Sauret, Joan Soler , el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, el director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, el director dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona, Emili Mató, i el director d’FGC Operadora, Oriol Juncadella.

L’entrada en funcionament d’aquest nou bus elèctric forma part d’un projecte més ampli de la Generalitat de Catalunya que vol lluitar contra el canvi climàtic descarbonitzant la mobilitat quotidiana i afavorint uns desplaçaments més sostenibles. El nou vehicle, operat per Soler i Sauret, té una capacitat per a 70 persones usuàries, és accessible a persones amb mobilitat reduïda i té un consum de 113 kWh per cada 100 quilòmetres. La càrrega nocturna de les bateries es realitza a les cotxeres de l’empresa operadora.

Les autoritats assistents van poder pujar a l’autobús, que va sortir de l’estació de FGC de Sant Vicenç dels Horts i va fer el recorregut fins a Torrelles d’anada i tornada. Durant el viatge, es va explicar en què consisteix aquest Pla de descarbonització dels busos a les estacions d’FGC i de l’electrificació d’aquesta línia que connecta els dos municipis.

Aquest no és el primer bus elèctric que entra en funcionament a Catalunya. La primera línia a electrificar-se, el desembre del 2022, va ser la que enllaça l’estació d’Olesa de Montserrat amb Esparreguera. La voluntat de la Generalitat és acabar substituint 12 autobusos dièsel per d’altres elèctrics amb l’objectiu de reduir l’emissió anual de gasos amb efecte hivernacle a l’atmosfera i millorar la qualitat de l’aire.

Darrera actualització: 07.02.2024 | 15:56

Imatges