Es constitueix la comissió de participació en l’oferta educativa de Torrelles

Divendres, 21 de gener de 2022 a les 00:00

Una de les novetats previstes per al curs vinent pel Departament d’Educació és la reducció de ràtios a les aules de P3

Avui s’ha constituït la comissió de participació en l'oferta educativa de Torrelles d'acord amb el desplegament del Decret 11/2021, de 16 de febrer, de la programació de l’oferta educativa i del procediment d'admissió en els centres del Servei d'Educació de Catalunya. Així s’havia avançat a la reunió de la taula de planificació de Torrelles, celebrada el passat 22 de desembre.

Recordem que el Departament d'Educació aprova la programació de l'oferta educativa i aplica i desplega el procediment d'admissió d'alumnat als centres comptant amb la participació i la consulta dels ens locals, dels sectors educatius i de les titularitats dels centres privats concertats. La participació dels ajuntaments es garanteix a través de les taules locals de planificació educativa (TLP) i les oficines municipals d’escolarització (OME). En el cas dels sectors educatius i les titularitats dels centres, aquesta participació es coordina a través de les comissions de garanties d’admissió (CGA) i les comissions de participació en la programació de l’oferta educativa (CP). Aquestes comissions s’han de constituir en tots els municipis o zones que disposin de taules locals de planificació. La convocatòria i la presidència de les mateixes recau en els inspectors o inspectores que presideixen les actuals comissions de garanties d'admissió al municipi.

Entre les principals novetats previstes pel Departament d’Educació per al curs 2022-2023 hi ha la reducció de ràtios a les aules de P3, que passaran de tenir 25 a 20 alumnes. La resta de grups seguiran mantenint la ràtio actual de 25 alumnes per grup a primària i de 30 alumnes a secundària i aniran adequant-se a aquesta nova ràtio de forma progressiva.

Darrera actualització: 21.01.2022 | 14:32