Es convida la ciutadania a participar en l’elaboració del Pla local de Salut

Dimecres, 13 de desembre de 2023 a les 00:00

S’ha habilitat un qüestionari sobre salut i qualitat de vida que es podrà respondre en línia durant els mesos de desembre i gener

L’Ajuntament de Torrelles de Llobregat està iniciant el procés d’elaboració d’un Pla local de salut per dotar el municipi d’entorns més segurs i saludables, i contribuir a la millora de la salut de la ciutadania. El Pla local de salut és una eina imprescindible per planificar les actuacions que es duran a terme a Torrelles en matèria de salut durant els propers anys, tant a nivell de prevenció i protecció, com de promoció de la salut. 

Aquest pla es basa en una concepció positiva de salut, que entén que no es tracta tan sols d’evitar les malalties, sinó que cal treballar per un benestar global, tant físic i mental, com social. El Pla segueix la perspectiva de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) coneguda com “Salut a Totes les Polítiques”, que planteja que l‘Ajuntament ha d’actuar en tots aquells àmbits de la vida que poden afectar la salut de la ciutadania. En aquesta línia, el Pla té l’objectiu d’incidir en els hàbits i estils de vida, la salut mental, la salut sexual i afectiva, les desigualtats socials, el medi ambient, la mobilitat, la seguretat alimentària o la protecció de la salut. 

La primera fase d’elaboració del pla, que s’acaba d’iniciar, consisteix en l’elaboració d’una anàlisi sobre l’estat de salut i els estils de vida de la ciutadania. Per aquest motiu, si ets una persona de 15 anys o més i vius a Torrelles de Llobregat, et convidem a participar-hi omplint un breu qüestionari sobre salut que ens ajudarà a conèixer millor els hàbits i estils de vida de la població, i a elaborar aquest pla. 

Podràs accedir al qüestionari durant els mesos de desembre i gener a través de l’enllaç adjunt

Darrera actualització: 13.12.2023 | 09:59