Es declara la fase d’emergència per sequera

Dilluns, 5 de febrer de 2024 a les 00:00

S’apliquen mesures per reduir el consum d’aigua com la prohibició del reg i de l’ompliment de piscines o el tancament de les dutxes en centres esportius

Torrelles és un dels dos-cents municipis de les àrees de Barcelona i Girona en els quals el Govern de la Generalitat ha decretat l’estat d’emergència per sequera. El motiu és que les reserves del sistema Ter-Llobregat es troben ja per sota del 16 % i és necessari prendre algunes mesures per garantir l’abastament d’aigua potable a la població.

Davant aquesta situació, l’Ajuntament ha publicat un ban en el qual s’estableixen les principals limitacions que afecten la ciutadania:
 
•    El volum màxim d’aigua que entri al dipòsit municipal per a l'abastament de la població no pot superar els 200 litres per habitant i dia, incloses les activitats econòmiques i comercials.
•    Resta prohibit l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes. L’única excepció que es permet és fer reg de supervivència de l’arbrat i de jardins botànics amb aigua regenerada o freàtica.
•    El reg dels camps esportius de gespa o altres superfícies del CEM Can Roig i CEM Can Coll queda prohibit a l’espera de poder comptar amb un sistema d’aigua regenerada o freàtica.
•    Les dutxes dels Centres Esportius Municipals romandran tancades durant tota la setmana, incloent els dies de partits.
•    Es prohibeix l’ompliment total o parcial de piscines. Les úniques excepcions són les piscines cobertes que formin part del cens d’equipaments esportius i les piscines descobertes que es facin servir per a la pràctica esportiva federada, sempre i quan s’apliquin altres mesures d’estalvi per compensar. Es permet també l’ompliment parcial de piscines d’ús terapèutic  i les que s’omplen amb aigua de mar.
•    Queda prohibida la neteja de vehicles, excepte si es fa en establiments comercials que utilitzin sistemes de recirculació de l'aigua. 
•    La neteja de carrers i mobiliari urbà amb aigua potable queda prohibida. Es pot utilitzar aigua regenerada o freàtica. Queda prohibit també fer ús de l’aigua per a l’eliminació de pols i matèria en suspensió a l’aire. 

L’Ajuntament està treballant en l’elaboració d’una ordenança que regularà les sancions aplicables pel malbaratament d’aigua. Així mateix, es recorda a la ciutadania que és necessari prendre mesures a casa per reduir el consum d’aigua com obrir l'aixeta quan cal, dutxar-se en lloc de banyar-se, utilitzar la descàrrega adequada al vàter, reaprofitar l’aigua quan cuinem o adquirir electrodomèstics eficients. 

Darrera actualització: 29.02.2024 | 12:29