Es dóna un nou impuls a la 42a Festa de la Cirera

Dimecres, 18 de maig de 2022 a les 00:00

L’esdeveniment espera recuperar les xifres de visitants anteriors a la pandèmia i prepara novetats com un concurs d’arts plàstiques i visuals o l’elecció de la millor cirera 

El primer cap de setmana de juny, Torrelles tornarà a engalanar-se per gaudir de la quaranta-dosena edició de la Festa de la Cirera, una celebració popular que després de dos anys de restriccions per la pandèmia espera recuperar la normalitat i superar les 5.000 persones visitants i els 3.000 quilos de cireres venudes de l’any 2019. Durant tot el cap de setmana es faran activitats, tallers i espectacles per a tots els públics, a més de les parades de venda de cireres i productes locals, la mostra d’arts i oficis, la zona de barraques i una nova ruta gastronòmica amb les cireres torrellenques com a protagonistes.

Com a novetats, enguany s’organitza el 1r Concurs d’Arts Plàstiques i Visuals de la Festa de la Cirera, que obre la tradicional exposició de cireres a altres tècniques artístiques com ara la pintura, l’escultura o la fotografia. Aquest 2022 també s’atorgarà un distintiu a la millor cirera de Torrelles. 

Un jurat popular ha escollit el cartell anunciador de la celebració. Enguany, el guanyador per unanimitat ha estat Cireres popart, de Nil Ribera Cortinas. La proposta ens trasllada a aquest moviment artístic nascut als anys 50 i 60 en el qual els artistes escollien un objecte i el representaven amb un efecte repetitiu, en aquest cas, la cirera. És una aposta diferent i atrevida que espera atraure nous visitants a la festa.

El Nil Ribera és un jove torrellenc de 17 anys que ha elaborat el cartell en col·laboració amb un company de classe, el Diego Cabaleiro, de 18 anys i veí de Molins de Rei. Tots dos estan finalitzant el segon curs de Batxillerat Artístic. 
 

Darrera actualització: 18.05.2022 | 12:17