Es posa en marxa una campanya solidària per donar suport al poble de Tujereng

Divendres, 12 d'agost de 2022 a les 05:00

De l’1 al 30 de setembre es recolliran diners que ajudin a pal·liar els danys que les fortes pluges han ocasionat en la població gambiana

Durant la primera setmana del mes d’agost, Gambia va estar en situació de màxima alerta per fortes pluges i inundacions que van ocasionar danys importants en moltes poblacions, entre elles Tujereng, poble agermanat amb Torrelles des de l’any 2018. Al voltant de 120 ciutadans i ciutadanes de la població gambiana han vist com aquest episodi meteorològic ha afectat les seves cases, els seus cultius i les seves pertinences. Moltes persones han resultat ferides i d’altres han hagut de ser reubicades en equipaments municipals. 

Davant aquesta situació, el passat 3 d’agost es va reunir amb caràcter d’urgència la Taula de la Cooperació i la Solidaritat, en la qual van participar-hi una vintena de persones. Després de conèixer quina era la situació actual al país gambià de mà de representants del govern local de Tujereng, es va decidir posar en marxa una campanya de sensibilització i de captació de fons que pretén recollir diners per fer front als danys ocasionats per les inundacions, com ara la reconstrucció de les cases o l’adquisició de material de primera necessitat per a les persones afectades. 

La campanya es durà a terme de l’1 al 30 de setembre i inclourà diferents accions:
•    L’Ajuntament de Torrelles farà una aportació econòmica en el marc del 0,7 % del pressupost municipal que anualment es destina a projectes de cooperació.
•    Des de la Taula de  Cooperació i l’Ajuntament, es convida les entitats locals a adherir-se a la campanya i organitzar propostes solidàries durant el mes de setembre amb l’objectiu de recollir diners per al poble gambià. Actualment s’hi està treballant i en les properes setmanes es donarà a conèixer la programació d’activitats.
•    Des de la Taula de Cooperació i Solidaritat s’habilitarà el número de compte ES32 2100 0279 5102 0027 0413 per poder fer aportacions a nivell individual de l’1 al 30 de setembre, indicant com a concepte ‘Torrelles amb Tujereng’. 

Des de l’Ajuntament es vol fer una crida a la ciutadania per tal que participi en aquesta campanya de suport al poble de Tujereng i un agraïment a totes les entitats locals i persones voluntàries que de manera desinteressada col·laboren per ajudar a reconstruir la població gambiana. 

Darrera actualització: 12.08.2022 | 11:28