Es presenta el cartipàs municipal pel mandat 2023-2027

Dimarts, 18 de juliol de 2023 a les 00:00

El consistori dona a conèixer l'estructura del govern local després del pacte assolit entre CAT Torrelles i Junts per Torrelles

L'Ajuntament de Torrelles de Llobregat publica el nou cartipàs que l'alcalde, Joan Juncà, ha anunciat pel període 2023-2027. En els darrers dies, la formació política del batlle, Compromís i Acord per Torrelles (CAT) ha arribat a un acord amb el grup polític de Junts per Torrelles, amb l'objectiu de configurar un govern estable pels pròxims quatre anys.

A més, el pacte inclou una transició d'alcaldia, la qual passarà el 2025 de Joan Juncà a Falgàs Marco, que serà alcaldessa durant dos anys, fins al 2027.

Organització municipal

• Joan Juncà, assumirà directament les competències d'Alcaldia i Relacions Institucionals, així com de Règim Intern, Gent Gran, Recursos Humans i Organització. D'altra banda, s'estableixen tres tinències d'alcaldia i diverses regidories:

• Falgàs Marco, primera tinenta d'alcalde, regidora d'Hisenda, i Via Pública i Civisme, i regidora adjunta de Governació

• Judith Roig, segona tinenta d'alcalde i regidora d'Urbanisme i Territori

• Eduard Garcia, tercer tinent d'alcalde i regidor de Governació, Protecció Civil, Promoció Econòmica, Consum i Sanitat

• Ignasi Llorente, regidor d'Acció Climàtica i Transport Públic, i Municipi Digital, i regidor adjunt de Règim Intern, RRHH i Organització

• Maria Vidal, regidora de Joventut Comunicació, Participació Ciutadana, i Cooperació Internacional, i regidora adjunta d’Esports

• Gisela Sánchez, regidora de Cultura, Serveis Socials i Igualtat

• Mònica Torrejón, regidora d'Educació i Atenció Ciutadana

• Pablo Bejerano, regidor d'Esports i regidor adjunt de Joventut

Acord de govern

Tot i que el nomenament de Joan Juncà es va dur a terme al juny sense acord amb altres formacions polítiques, CAT va continuar mantenint converses amb Junts per Torrelles, formació amb la qual ja va configurar un govern de coalició durant el passat mandat.

En el municipal celebrat el 17 de juliol es va fer públic un pacte entre tots dos grups polítics amb la finalitat de donar estabilitat al municipi durant els quatre anys vinents. L'acord inclou una alcaldia compartida, que Joan Juncà (CAT) ocuparà durant vint-i-set mesos i, que al mes de setembre de 2025, assumirà Falgàs Marco (Junts per Torrelles) per un període de vint-i-un mesos.

Entre els eixos estratègics que es presenten pel període 2023-2027, es troba la voluntat de continuar impulsant la transparència de la gestió municipal; el compromís d'involucrar la ciutadania en la presa de decisions i promoure més mesures locals centrades en l'atenció a les persones.

Amb això, es preveu engegar mesures per afrontar el canvi climàtic i conservar el medi ambient; preservar el patrimoni històric i cultural del nostre poble; millorar l'accessibilitat als equipaments públics i continuar treballant per la igualtat de gènere. D'altra banda, es pretén desenvolupar un pla de barris integral amb la participació ciutadana; avançar en el desplegament del pla educatiu i elaborar noves propostes per atendre les necessitats de la gent gran i del jovent.

Darrera actualització: 18.07.2023 | 08:58

Imatges