Es recuperen les activitats culturals i tradicionals de la Festa Major de Sant Martí

Dimarts, 2 de novembre de 2021 a les 00:00
Del 7 al 14 de novembre, els torrellencs i les torrellenques podran gaudir d’una programació en la qual no faltaran els correfocs, el correbous, activitats infantils i balls populars

L’evolució de la situació sanitària i l’obertura de les restriccions per part del Govern de la Generalitat permetran gaudir, aquest any, de la Festa Major de Sant Martí, i de totes les propostes de cultura tradicional i popular que caracteritzen aquesta celebració. El tret de sortida es donarà diumenge dia 7 de novembre amb una activitat de marxa nòrdica organitzada pel Centre Excursionista Torrellenc (CET) i la possibilitat per als residents de Torrelles d’entrar de manera gratuïta al parc Catalunya en miniatura, on hi haurà una exposició de maquetes, animació de Halloween i un passatge del terror. La Festa Major comptarà també amb propostes per al públic jove, com una activitat de Realitat virtual que es farà dimecres 10 de novembre i la projecció d’una pel·lícula d’acció que decidirà el mateix jovent per votació popular a través de la xarxa Instagram.

El dia 11 de novembre, Torrelles celebrarà la festivitat de Sant Martí de Tours amb el repic de campanes de Festa Major, la celebració de l’eucaristia en honor al patró i sardanes ‘enllaunades’. Durant el matí s’habilitarà a l’aparcament de Cal Joc La Carpa de Tata Inti, un espai de joc lliure i creatiu itinerant per a infants de 0 a 6 anys. A la tarda, es programaran dos espectacles infantils per a infants d’edats diverses. Divendres arribaran el Correfoc Infantil i el 7è Correbars que organitza l’Associació Èxit [sortida d’emergència].

Durant el cap de setmana, els torrellencs i les torrellenques podran gaudir de propostes ben diferents. D’una banda se celebraran els 25 anys de la planta de compostatge i s’instal·larà a la plaça de l’Ajuntament l’Espai del Medi Ambient, que enguany inclourà parades informatives, un mercat de segona mà i d’intercanvi i tallers de sensibilització com el de construcció de menjadores per als ocells, la Festa de les Aigües o l’activitat ‘Pintada de sabates vermelles’ organitzada per l’Associació de dones Pla de les Bruixes com a acte reivindicatiu en contra de la violència de gènere. L’acte d’inauguració de l’Espai de Can Sostres, amb visita guiada al casal i als jardins del parc, i la 1a Fira de la cervesa artesanal seran altres de les propostes de la jornada. A la tarda no faltaran l’animació i xocolatada del Centre d’Esplai Arc de Sant Martí, l’11è Correbous que organitzen els Tres Tombs de Torrelles amb la col·laboració dels grallers, els Correfocs amb les colles infantils dels Diables de Torrelles, i un Concert de Festa Major a l’Ateneu amb Ganzá, una banda de música brasilera amb un estil propi.

La Festa Major de Sant Martí es tancarà diumenge 14 de novembre amb el toc de campanes de la Colla de cam­paners de l’Ateneu Torrellenc, i els trons dels Ca­rrasquets Trabucaires de Torrelles. L’Esbart Sant Martí oferirà una exhibició de balls i es podrà participar en un taller d’estelladors.

Des de l’Ajuntament s’informa que el desenvolupament d’algunes de les activitats comportarà restriccions de la circulació i el tall de carrers. Així mateix, es recorda que és important seguir aplicant les recomanacions de distància, mans i mascareta i es convida la ciutadania a engalanar els balcons i finestres amb domassos, mocadors i banderes per celebrar la Festa Major de Sant Martí. 

Podeu consultar tota la programació de la Festa Major en el document adjunt.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:28