Gran implicació de la ciutadania en la 2a Setmana de la Solidaritat

Dijous, 5 de maig de 2022 a les 00:00

Des del consistori es vol fer un agraïment a totes les entitats locals i persones voluntàries que han treballat per fer possible aquesta iniciativa

La 2a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació va ser un gran èxit. Del 25 d’abril al dia 1 de maig es van programar tot un seguit d’activitats que van comptar amb una alta participació de la ciutadania i amb el suport de la Diputació de Barcelona. Aquest era el segon any que es posava en marxa aquesta iniciativa per posar en valor totes les accions que es duen a terme a Torrelles en l’àmbit de la solidaritat i la cooperació, que en són moltes, com ara l'agermanament amb Tujer​eng, el compromís de destinar el 0,7% del pressupost municipal a cooperació o els nous projectes que es planifiquen en l’àmbit de l’educació per al desenvolupament.

Durant tota la setmana es van oferir tallers a les escoles i a l’institut per treballar la cultura de la pau i reflexionar sobre les migracions i les persones refugiades. No van faltar sessions de conta contes, un taller de coloms de la pau, un torneig de futbol-7 solidari o la projecció de dos audiovisuals a l’Ateneu Torrellenc elaborats pel col·lectiu de dones Rojava, del Kurdistan iraquià.

Dissabte al matí es van aplegar diverses propostes, convertint Torrelles en una gran festa solidària, amb una sessió d’slot, jocs gegants i un taller de percussió amb carabasses africanes. Des del consistori es vol fer un agraïment a totes les entitats i col·lectius que van posar el seu granet de sorra per a fer possible aquesta setmana solidària, i especialment a tothom qui va participar en la venda de bosses gambianes, des de les dones voluntàries que van confeccionar les bosses a les persones que van ajudar a vendre-les, aconseguint recollir 226 euros que es destinaran a projectes de cooperació amb Tujereng. 

Finalment, diumenge també va ser una jornada festiva i solidària. Van ser molts els torrellencs i les torrellenques que van participar en la cursa organitzada per la Policia Local. L’activitat va recollir 850 euros que es destinaran a Deltacoop, una cooperativa que realitza una gran tasca en l’àmbit de la infància i les seves famílies. Des de l’Ajuntament es vol agrair la implicació de totes les persones voluntàries que ho van fer possible a més de la Policia Local, el Centre Excursionista Torrellenc, l’ADF i Protecció Civil. També als comerços locals que van fer una aportació econòmica: Immonatural, Nins i Nines, Arrostisseria, Ca la Maria, Can Balasch, Forneret i Calçats Martí. Es vol fer extensiu aquest agraïment als Carallots, els castellers de Sant Vicenç dels Horts, que van participar en la jornada i ens van fer gaudir de les seves figures humanes.

Darrera actualització: 05.05.2022 | 11:58