Impulsant la solidaritat i la cooperació amb Tujereng

Dimarts, 31 de gener de 2023 a les 00:00

S’han organitzat actes amb motiu de la Campanya Teriyaa i per entregar la recaptació destinada als aiguats a Gàmbia

L'Ajuntament de Torrelles de Llobregat va acollir el dia 27 dues trobades institucionals amb motiu de les campanyes que el municipi impulsa amb el poble agermanat de Tujereng.

En primera instància, s'ha celebrat l'acte de lliurament dels diners recaptats pels comerços en la Campanya Teriyaa (352 €), una donació destinada a becar l'alumnat de Tujereng. D'altre costat, també ha entregat a Tujereng una contribució econòmica – per part del govern local (5.000 €) i de les entitats (772 €) – destinada a pal·liar els efectes dels aiguats que, l'estiu passat, van afectar Gàmbia.

Campanya «Teriyaa»

Per una banda, l'acte institucional de divendres s'ha dedicat a la Campanya Teriyaa, una iniciativa que ha comptat amb la participació de l'Associació de Dones Pla de les Bruixes, encarregades de confeccionar, amb teles gambianes, els productes que després s'han venut als comerços Ca la Maria, Calçats Martí, Glòria Campà, Moda Nostra, Nins i Nines i Calluna.

Des de l'Ajuntament, s’ha volgut agrair la col·laboració del teixit comercial torrellenc; l'aportació de les voluntàries que han elaborat el material i la participació de la ciutadania que ha comprat els productes, atès que s'han arribat a recaptar 352 € que es destinaran a la formació del jovent de Tujereng.

Aiguats de l'estiu passat a Gàmbia

D'altra banda, la sessió del 27 de gener també va estar dedicada a la campanya d'ajuda amb motiu de les inundacions al poble agermanat.

Al llarg de la trobada, el representant de l'entitat gambiana MBolo, Malang Sambou, ha explicat la situació de precarietat en què es troben les cases i que els 772 € aconseguits per les entitats locals aniran destinats a obres rehabilitació d'aquests.

A més, el consistori també s'ha entregat una subvenció de 5.000 euros que es destinarà als següents afers:

• Executar obres menors als disset habitatges afectats per rehabilitar les parets i teulades per propiciar el retorn de les famílies desplaçades pels aiguats.

• Reconstruir set pous de les cases ensorrades.

• Reparar onze latrines de les cases afectades.

El projecte ha comptat amb la participació de l'Ateneu Torrellenc; el Centre Excursionista Torrellenc (CET); el Casal de la Gent Gran i el Club de Tennis i Pàdel Can Coll.

Darrera actualització: 06.02.2023 | 11:20

Imatges