La 42a Festa de la Cirera de Torrelles de Llobregat supera totes les previsions

Dijous, 9 de juny de 2022 a les 00:00

El canvi en el format del concurs de qualitat ha tingut una bona acollida, així com la resta d’activitats programades durant tot el cap de setmana

La Festa de la Cirera de Torrelles de Llobregat va celebrar els dies 4 i 5 de juny la seva quaranta-dosena edició. L’esdeveniment va ser tot un èxit, recuperant i superant les xifres de visitants d’edicions anteriors a la pandèmia, amb més presència de gent al carrer i en cadascuna de les activitats programades.  

Malgrat que no ha estat un dels millors anys pel que fa a la collita de cireres, els pagesos s’han mostrat molt satisfets amb les vendes, una valoració positiva que han fet també els comerciants locals i tots els paradistes que venien de fora del municipi. Els restaurants locals també s’han omplert de parelles i famílies que han volgut tastar alguns dels plats elaborats amb aquesta fruita vermella. 

Un dels principals atractius de la fira va tornar a ser l’exposició de cireres que, com cada any, vol posar de rellevància el treball de la pagesia i la qualitat d’aquest producte de proximitat. Els canvis en el format dels concursos van tenir una bona acceptació per part de la ciutadania, especialment el de la Cirera d’Or a la Qualitat que, per primer cop, comptava amb una dotació econòmica per a la persona guanyadora. El premi Cirera de Qualitat va ser per a Maria Teresa Farreras, de Cal Fèlix. El primer finalista va ser Adrià Riera i Oriol Font, de Can Balasch de Dalt, va ser el segon finalista del concurs. Un jurat format per tres experts de l’hostaleria local va ser l’encarregat de decidir quina era enguany la millor cirera de Torrelles de Llobregat. 

Pel que fa al 1r Concurs d’Arts Visuals i Plàstiques, que ampliava l’elaboració de les tradicionals paneres de cireres a altres disciplines artístiques, el premi del jurat va quedar desert. Va haver-hi  un premi per votació popular que va ser per a Josep Canals Nolla, qui va rebre un trofeu commemoratiu. 

Èxit de les activitats programades

Totes les propostes del cap de setmana van comptar amb una gran participació. Els més petits van gaudir d’activitats com la gimcana, el Correfoc infantil, el Correaigua o la Festa de l’Escuma, entre d’altres. El jovent i el públic adult va omplir la zona de Barraques per assistir als concerts, àpats populars i espectacles, com el tribut a l’humorista Eugenio. 

L’Ajuntament de Torrelles de Llobregat vol destacar la implicació de la ciutadania i de les entitats locals i agrair la paciència dels veïns i veïnes que viuen en l’entorn del recinte firal per les molèsties que el desenvolupament de la festa els hi hagi pogut suposar. 

Darrera actualització: 10.06.2022 | 09:14