La Festa Major de Sant Pau torna a ser un èxit

Dilluns, 29 de gener de 2024 a les 00:00

Torrelles ha viscut un cap de setmana festiu amb activitats culturals i lúdiques que han tingut una gran acollida per part de la ciutadania

Tot i que el cap de setmana anterior va haver-hi alguna activitat, va ser el passat dijous, diada de Sant Pau, quan es va donar el tret de sortida al gruix de la programació de la Festa Major. Al llarg d’aquests quatre dies s’han celebrat tot un seguit de propostes lúdiques i culturals que han tingut una molt bona acollida per part de petits i grans. 

Dijous dia 25 es va iniciar amb el tradicional repic de campanes i la missa solemne de la conversió de Sant Pau, amb el tradicional repartiment dels panets. A la sortida, les persones assistents van participar en una ballada de sardanes. A la tarda es va oferir una sessió de cinema per als infants i, posteriorment, el grup Cap de Creus va fer cantar a tothom havaneres i cançons de taverna mentre l’Associació Tres Tombs preparava el rom cremat.  Divendres es van organitzar activitats que van comptar amb un èxit de públic com el concert familiar amb Pepet i Marieta, les galejades o el Correfoc, amb la Fil·loxera i els Diables de Torrelles acompanyats per la colla d’Olesa de Bonesvalls. A destacar també la botifarrada popular, que va superar les xifres de l’any anterior amb la consumició de gairebé 850 entrepans, i el tradicional ball de la Tal·lara, amb la col·laboració de l’Esbart Sant Martí i els Grallers de Torrelles. 

 Les activitats van continuar durant tot el cap de setmana: no va faltar el concurs de l’Hereu i la Pubilla, organitzat pel col·lectiu Èxit sortida d’emergència; la Baixada de Carretons, amb més participació que anteriors edicions i idees molt originals; la cercavila de Festa Major; i la Festa d’Estellar, que va incloure la celebració del 40è Concurs d’Estellar. 

Des del consistori es vol fer un agraïment a totes les entitats, persones i comerciants, que un any més han col·laborat i s'han implicat en l'organització de la festa.

En els pròxims dies encara hi haurà noves activitats emmarcades dins la Festa Major de Sant Pau com ara la Cursa d’Orientació nocturna, la Caminada Popular, una representació teatral a l’Ateneu o un torneig solidari. 

Darrera actualització: 29.01.2024 | 17:08