L’Ajuntament anuncia les bases de la baixada de carretons de la Festa Major de Sant Pau

Dilluns, 15 de gener de 2024 a les 00:00

La plaça de la Tal·lara acollirà un taller de muntatge de carretons el pròxim 20 de gener

Amb l’inici de l’any, el nostre poble comença a preparar-se per a celebrar la Festa Major de Sant Pau. Un dels actes més populars de la festivitat és la baixada de carretons, un recorregut de vehicles sense motor fabricats de forma casolana pel veïnat que commemora enguany la seva 34a edició.

L’activitat es durà a terme el dissabte, 27 de gener, a la cruïlla entre els carrers Major i Sant Jordi. D’altra banda, el consistori organitzarà el dia 20 d’aquest mateix mes – a partir de les 10.30 hores – un taller per a tothom qui necessiti assessorament per muntar el carretó.

Bases de la 34a Baixada de Carretons

Les persones que desitgin formar part de la Baixada de Carretons, ja poden consultar els requisits per participar-hi a continuació, aprovats per l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat:

 1. Els participants hauran de portar casc.
 2. El carretó ha de tenir direcció i frens adequats.
 3. L'estructura del carretó ha de ser adequada de manera que no sobresurtin elements perillosos (barres de ferro, fustes o canyes) que puguin perjudicar els espectadors o als propis participants.
 4. El recorregut estarà delimitat i serà el següent: la sortida es donarà a la travessera del carrer Major amb el carrer Sant Jordi, i es baixarà pels carrers Major, Joan Maragall, Sant Pau, Nostra Senyora de Montserrat fins al de Geofred Tassio.
 5. El circuit està senyalitzat i inclou proteccions amb bales de palla i vigilància per part de l’organització.
 6. La baixada de carretons no és una cursa ni cap competició sinó una manera de passar-ho bé i fer espectacle.
 7. No es poden fer accions que puguin perjudicar els organitzadors, col·laboradors, públic i altres participants.
 8. Pels menors d'edat, caldrà que els pares firmin una autorització, que es lliurarà en el moment d’inscriure’s.
 9. Per poder participar s'haurà d'haver inscrit prèviament tant el carretó com el/s participant/s (annex 1 de les bases).
 10. El carretó serà revisat per l'organització abans de sortir i si es creu adient serà retirat de la participació. Serà retirat sempre que no compleixi alguna de les normes i requisits anomenats anteriorment.
 11. Un cop finalitzi l’activitat els carretons s’han de retirar i cada colla participant haurà de fer-se’n responsable.
 12. Els participants en la baixada de carretons assumeixen els riscos que es puguin derivar d’aquesta activitat i són coneixedors que l’organització i col·laboradors no es fan responsables de les conseqüències que puguin succeir en el transcurs de la baixada de carretons.
 13. Els participants autoritzen que pugui aparèixer la seva imatge en materials audiovisuals corresponents a la Baixada de Carretons i a la Festa Major de Sant Pau.
Darrera actualització: 15.01.2024 | 16:07