L’Ajuntament de Torrelles condemna l’ús de la violència als controls de fronteres

Dilluns, 27 de juny de 2022 a les 00:00

El consistori lamenta l’episodi viscut la setmana passada quan centenars de persones van intentar saltar la tanca que els separa de la ciutat autònoma de Melilla

L’Ajuntament de Torrelles vol mostrar el seu rebuig als fets que van succeir fa uns dies quan un centenar de persones van aconseguir entrar a Espanya a través de la tanca que els separava de la ciutat autònoma de Melilla. Durant l’episodi es van comptabilitzar 37 morts en territori marroquí, segons les ONG d’ajuda a migrants, i un nombre important de ferits de consideració.

Des del consistori es condemna l’ús indiscriminat de la violència en els controls de fronteres i es demana una solució en la gestió de les migracions per garantir que puguin accedir a un procediment de protecció internacional persones que pel seu origen de procedència puguin sol·licitar-ho, com ara aquelles procedents del Sudan, un país que pateix un conflicte armat. L’Ajuntament se suma així a la petició de diverses organitzacions no governamentals que han demanat a les autoritats espanyoles i marroquines una investigació dels fets i reclamen vies legals i segures per a les persones que volen arribar a Europa. 

Darrera actualització: 27.06.2022 | 15:16