L’Ajuntament de Torrelles rebutja el conflicte bèl·lic a Ucraïna

Divendres, 25 de febrer de 2022 a les 00:00

Els quatre grups municipals amb representació al consistori s’han adherit a la declaració elaborada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d’alcaldes i alcaldesses per la Pau

 

L’Ajuntament de Torrelles de Llobregat vol manifestar la seva condemna als atacs de Rússia en territori ucraïnès i vol fer arribar la seva solidaritat als ciutadans i ciutadanes que estan patint de primera mà aquest conflicte. En aquest sentit, els quatre grups municipals del consistori (CATtorrelles, ERC-Torrelles, Junts x Torrelles i PSC-Torrelles) s’han adherit a la declaració elaborada de manera conjunta pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d’alcaldes i alcaldesses per la Pau de Catalunya.   

El document destaca l’esperit pacífic de la societat catalana i apel·la a la comunitat internacional, i especialment a la Unió Europea, a adoptar un paper de mediador que contribueixi a la desmilitarització de la zona amb l’objectiu de preservar la vida i els drets humans de totes les persones que actualment es troben a la zona en conflicte.  

Podeu consultar aquesta declaració en el document adjunt.  

D’altra banda, des del consistori s’ha fet arribar una carta als ciutadans ucraïnesos que viuen actualment a Torrelles. L’alcalde, Ignasi Llorente, en nom de tot el consistori, els hi ha volgut fer arribar la seva preocupació pel conflicte bèl·lic i els hi ha ofert tot el seu suport i ajut per qualsevol necessitat que els hi pugui sorgir, com ara fer alguna gestió per demanar l’acollida de familiars provinents d’Ucraïna.

 

Darrera actualització: 25.02.2022 | 13:13