Més franges de protecció per evitar incendis forestals

Dilluns, 9 de maig de 2022 a les 05:00

L’Ajuntament duplica el pressupost destinat, aquest 2022, al manteniment de les franges i les zones verdes

Els recursos municipals que es destinen a les franges forestals aquest any és de 100.000 €, el doble que en l’exercici anterior. Paral·lelament, s’han sol·licitat ajuts al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, que ha concedit una subvenció de 9.000 euros, i a la Diputació de Barcelona.

La novetat d'enguany és l'obertura de la franja perimetral de protecció a la zona del nucli, amb una extensió de 12,63 ha. Per altra banda, també es realitzarà el manteniment de les franges perimetrals i zones verdes a Cesalpina, Can Guey i Can Güell. A més, en el ple del mes de març es va aprovar la incorporació al Pressupost municipal d’una partida extraordinària per activar dos nous hidrants al municipi, que estaran ubicats a la zona del cementiri municipal i a la carretera de Torrelletes. Aquests dos nous hidrants, que se sumaran als 38 ja existents al municipi, es connectaran a la xarxa de proveïment d’aigua per ser utilitzats només en cas d’incendi. Es preveu que l’obra s’executi durant el segon trimestre de l’any.

Torrelles, a més a més, disposa de dos dipòsits, a la zona de Can Riera i a la zona de la pista de Begues. Hi ha un nou dipòsit en projecte al Tabor, que serà gestionat per la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 12.05.2022 | 09:57

Imatges