Més presència del nostre municipi a Catalunya en Miniatura

Dimecres, 16 de novembre de 2022 a les 01:00

L’alcalde de Torrelles de Llobregat ha assistit a la inauguració d’una maqueta de pedra seca i conreus, obra de l’artista local Jaume Deu Roig i David Roa

El parc de Catalunya en Miniatura compta des de la passada setmana amb una reproducció d’una construcció de pedra seca i d’un paisatge de conreus, com a homenatge a l’històric cultiu de vinya al terme municipal del nostre poble i a l’actual de cirerers i oliveres. La construcció està situada al costat de la maqueta de l’església parroquial de Sant Martí de Torrelles.

El batlle de la nostra localitat, Eduard Garcia, en companyia d’altres representants del govern local i del consistori, ha assistit a la inauguració de la peça, un element que ha estat elaborat per l’artista torrellenc Jaume Deu Roig amb la finalitat de mostrar el paper destacat de les construccions de pedra seca al món rural arreu de la regió Mediterrània.

D’aquesta manera, la maqueta passa a formar part de l'exposició permanent de Catalunya en Miniatura, coincidint amb el quart aniversari de la declaració de la tècnica de pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. A més, l’autor també ha destacat l’aportació de David Roa, maquetista del parc, «per haver-li donat vida a la maqueta recreant tot el conreu dins d'aquest paisatge de pedra seca».

Des de l'Ajuntament de Torrelles de Llobregat, es vol posar en valor que l’espai compti amb un espai dedicat a les vinyes que han protagonitzat el paisatge torrellenc durant generacions, tenint en compte que el parc és visitat per milers de persones d’arreu del país i per turistes provinent de tot el món. Així mateix, s’agraeix la iniciativa i les facilitats posades per Catalunya en Miniatura i el treball dut a terme per Jaume Deu i David Roa.

 

Darrera actualització: 16.11.2022 | 12:21