Millores en els sistemes de recollida de residus i de neteja viària

Dimecres, 1 de juny de 2022 a les 00:00

L’AMB farà una aportació de 150.000 euros que permetrà millorar el sistema de xips dels cubells i fer més eficient la recollida porta a porta

L’Ajuntament de Torrelles ha signat un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que permetrà introduir millores en el sistema de recollida selectiva porta a porta i que també suposarà una millora en el servei de neteja de la via pública. L’AMB aportarà 150.000 euros, distribuïts entre el 2022 i el 2023, per a millorar el sistema de lectura dels xips dels cubells de la fracció orgànica i la inorgànica del «Porta a Porta», que es va implantar al 2018. Això possibilitarà, d’una banda, obtenir una lectura exacta dels cubells recollits cada nit per zones i carrers i, per tant, fer més eficient la recollida; de l’altra, ha de servir per crear una base de dades que permeti licitar el servei de recollida de residus (que caduca a finals de l’any vinent) amb la introducció del pagament per generació, és a dir, fent que cada habitatge pagui en funció del volum de residus generats.

Aquestes millores permetran a l’empresa contractada dedicar més hores diàries a la neteja de la via pública. En els darrers anys, des de la introducció del cubell blanc de la brossa inorgànica i la lectura de xips, l’empresa de recollida de residus al·legava un increment de la jornada laboral dels seus treballadors, que provocava una reducció de les hores dedicades a la neteja viària. Ara, amb la millora del contracte, podran fer front a les demandes de l’Ajuntament per cobrir les necessitats del municipi.

L'AMB ha fet aquesta aportació per ser Torrelles un dels municipis referents en matèria de gestió de residus. De fet, el sistema «Porta a Porta» no només suposa un estalvi per als veïns i les veïnes del nostre municipi, que són els que tenen la taxa metropolitana de residus més baixa, sinó que també suposa un important estalvi per a l’AMB. Es calcula que si tots els municipis metropolitans apliquessin el «Porta a Porta», a part dels beneficis ambientals que això suposaria, l’AMB destinaria 15 M€/any menys a la gestió i al tractament dels residus.

Des del consistori feia anys que es demanava  que es tingués en compte aquest estalvi en forma de retorn econòmic que permetés continuar innovant i aplicant mesures pioneres en l’àmbit de la gestió dels residus.

Darrera actualització: 01.06.2022 | 09:17