Nova reunió de seguiment amb Endesa per millorar la xarxa elèctrica al municipi

Dilluns, 29 de novembre de 2021 a les 00:00
Durant el mes de desembre es preveu que es realitzin millores en el transformador del carrer de les Rovires

L’alcalde de Torrelles, Ignasi Llorente, i l’enginyer municipal s’han reunit dilluns al matí amb responsables de la companyia Endesa per fer un seguiment dels treballs que s’estan duen a terme al municipi per a millorar la xarxa elèctrica. Pel que fa a les obres de renovació de la línia aèria de Can Güell, fins al moment s’han substituït els actuals pals de fusta per torres elèctriques però es continua a l’espera que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) autoritzi les obres per soterrar una part del cablejat, una resposta que es preveu arribi a principis del 2022. 

Des d’Endesa s’ha anunciat que abans de Nadal s’iniciaran millores en el transformador del carrer de les Rovires on s’ha previst substituir el cablejat, millorar la unitat i arranjar l’edifici per la part exterior per millorar-ne la seguretat. Així mateix, també abans de finalitzar l’any es preveu substituir un dels pals del carrer Dolça de Provença, tot i que encara no hi ha calendari establert. La companyia també ha informat que amb la voluntat de millorar el servei, s’està fent una auditoria dels dispositius que eviten que hi hagi talls de llum quan es produeix una tempesta elèctrica. 

Recordem que totes aquestes millores arriben després de les reiterades reclamacions de l’Ajuntament per l’estat de la xarxa de Torrelles. 

En properes reunions es tractaran altres temes com la neteja de la massa forestal a sota de les línies elèctriques per evitar incendis, la possibilitat de fer canvis de tensió en algunes subestacions (Pla 2022-2023) per millorar el subministrament als veïnats, o el desenvolupament d’un pla de millora dels transformadors per renovar-los amb una nova tecnologia que redueix les incidències i el temps de reparació dels possibles talls.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:29