Noves jornades d’orientació per a l’alumnat de 3r d’ESO

Divendres, 8 d'abril de 2022 a les 00:00

L’objectiu era acompanyar els i les estudiants que han d’escollir les assignatures optatives que faran el curs vinent

L’alumnat de 3r d’ESO ha de prendre la seva primera decisió pel que fa als interessos acadèmics, atès que ha d’escollir les assignatures optatives de 4t que l’encaminaran cap als seus estudis futurs. És per això que des de la regidoria de Joventut, conjuntament amb l’institut, el Casal de Joves i el SIS, han organitzat aquesta setmana una jornada d’orientació que pretenia ajudar els nois i noies a prendre aquesta decisió.

La trobada es va celebrar a l’Ateneu de 9 a 13.30 hores. Les dinamitzadores del Casal de Joves van començar explicant el funcionament del sistema educatiu i les opcions d’estudis postobligatoris existents, tant si s’aconsegueix el graduat en ESO com si no s’assoleix aquest objectiu. Posteriorment, cada docent va donar a conèixer els continguts de la seva assignatura.

La jornada es va dinamitzar amb un roll playing on, per grups, l'alumnat havia de donar resposta a diferents casos de joves que es trobaven en situacions similars a les seves i havien de decidir quin seria el següent pas en la seva vida acadèmica. Amb aquesta dinàmica es pretenia resoldre els dubtes del jovent sobre les diferents opcions possibles i, al mateix temps, donar a conèixer els recursos que tenen per obtenir ajuda a l’hora de prendre aquest tipus de decisions, com ara els serveis d’orientació de l’institut, l’assessoria acadèmica del Casal de Joves o pàgines web que es poden consultar a través d’internet. 

Per finalitzar la jornada, es va convidar l’alumnat de 4t d’ESO. Alguns nois i noies van explicar quines assignatures optatives feien, el per què les havien escollit i què volien fer un cop finalitzada l’educació secundària obligatòria. També es va convidar exalumnes que ara cursen Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) per aconsellar els joves de 3r d’ESO i explicar com les optatives escollides els han servit per superar els seus estudis actuals.  

Darrera actualització: 08.04.2022 | 08:39

Imatges