Pas endavant per millorar la seguretat a la piscina municipal

Dimarts, 16 d'abril de 2024 a les 00:00

Les obres, que es finançaran amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, obligaran a tancar la piscina durant sis mesos

L’Ajuntament de Torrelles durà a terme aquest 2024 el projecte de reforma de la piscina municipal. Es tracta d’unes obres molt necessàries donat l’actual estat de l’equipament, però que no s’havien pogut executar fins ara per la manca de finançament. Ja fa uns anys que abans d’obrir la piscina al públic s’han de prendre mesures cautelars per reforçar-ne l’estructura, però són solucions temporals que no es poden mantenir en el temps i que en cap cas podien substituir una reforma integral de la seva estructura, com la que es durà a terme aquest any.

Els treballs es podran realitzar ara gràcies a una subvenció atorgada aquest mes de març a l’Ajuntament per la Diputació de Barcelona, que permetrà finançar la totalitat de les obres. L’ajut, però, està supeditat a que el projecte estigui executat abans del 31 de desembre d’aquest 2024. Tenint en compte que les obres tindran una durada aproximada de sis mesos, des del consistori s’han estudiat totes les possibilitats per mantenir la piscina oberta durant l’estiu. Des del primer moment s’ha parlat amb l’empresa redactora del projecte però, en tots els casos, ha confirmat que és inviable dur a terme les obres i, al mateix temps, garantir la seguretat de les persones usuàries. Això obligarà el consistori a mantenir tancada la piscina durant la durada de les obres. 

Aquesta subvenció de la Diputació de Barcelona, amb un import de 357.444,83  euros, és una oportunitat per al nostre municipi, que amb aquest ajut pot afrontar un projecte amb un cost molt elevat que no s’hauria pogut realitzar amb fons propis sense incrementar la pressió fiscal a la ciutadania. La recerca de finançament extern ha estat sempre una de les prioritats del govern local, amb la voluntat de garantir uns serveis i equipaments segurs i de qualitat, sense que això repercuteixi en les economies familiars. 

Des de l’Ajuntament es lamenten les molèsties que les obres puguin ocasionar però s’està treballant per trobar alternatives que permetin les veïnes i els veïns gaudir de l’estiu a Torrelles. En aquest sentit, es mantindran obertes la resta d’activitats de la instal·lació, tant el Xiri com les pistes de tenis i pàdel. 

Darrera actualització: 16.04.2024 | 11:20

Imatges