Recomanacions per fer front a les altes temperatures

Dilluns, 8 d'agost de 2022 a les 07:00

No sortir al carrer en les hores de més calor, beure aigua sovint i fer servir roba lleugera són alguns dels consells per encarar la calor

Davant l’augment de les temperatures, l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat difon entre la ciutadania un seguit de consells dirigits a protegir-nos i cuidar a les persones més vulnerables, especialment nadons, infants i gent gran a la casa, al carrer, al cotxe i durant els àpats.

A casa

Dins de la llar, es recomana tancar les persianes de les finestres on toca el sol durant el dia i obrir-les durant la nit; recórrer a algun tipus de climatització com, per exemple, ventiladors o aire condicionat. Si no teniu accés a aquests dispositius, mireu de passar com a mínim dues hores diàries en espais climatitzats com centres comercials o cinemes.

També cal refrescar-se sovint amb dutxes o tovalloles mullades, beure aigua tot i no tenir set i, pel que fa als animals de companyia, no oblideu vigilar que no passin massa temps al sol i que estiguin hidratats.

Al carrer

A l’exterior, porteu gorra o barret i vestiu roba lleugera de colors clars i que no sigui ajustada; procureu caminar per l’ombra, estar sota un para-sol quan sigueu a la platja i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais climatitzats, eviteu sortir a les hores de més calor i les activitats físiques intenses.

Al cotxe i als àpats

Pel que fa als desplaçaments en cotxe, eviteu els viatges en cotxe durant les hores de més calor; porteu sempre líquids per hidratar-vos; no deixeu mai infants, persones vulnerables o animals de companyia a l'interior del vehicle amb les finestres tancades.

Cal parar atenció també als àpats, puix que les autoritats sanitàries recomanen evitar el menjar molt calent o l'excés de calories i apostar per prendre aliments rics en aigua com fruites, verdures i hortalisses.

No obstant tots aquests consells, en cas de sentir esgotament, febre, mal de cap, irritació de la pell, nàusees o rampes – possibles símptomes d'una onada de calor – s’aconsella apropar-se al Centre d'Atenció Primària (CAP) o trucar al telèfon d'Emergències Mèdiques 061.

Podeu consultar més informació en aquest enllaç.

Darrera actualització: 03.08.2022 | 14:24