Reunió amb la consellera de Salut que confirma una incidència molt alta de la COVID a la regió sud

Dijous, 21 de gener de 2021 a les 00:00
L’alcalde de Torrelles ha tornat a reclamar la reobertura del servei de pediatria

Aquest matí, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha convocat als alcaldes i alcaldesses de la Regió Metropolitana Sud per a fer un seguiment sobre la situació epidemiològica a Catalunya. A la trobada hi ha assistit, entre d’altres, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Durant la trobada, la consellera ha explicat que la incidència de la COVID a tota la Regió Metropolitana Sud és molt alta. A més, la pressió sobre el sistema sanitari és pitjor que a la segona onada, amb més d’un miler de pacients a la UCI. Pel que fa al procés de vacunació, Vergés ha informat els alcaldes i alcaldesses que aquests dies han començat a rebre la segona dosi les persones grans que viuen a les residències i s’està administrant la primera al personal sanitari que treballa en primera línia i té més risc de contagi. Quan finalitzi la vacunació d’aquests dos col·lectius, començarà a rebre la primera dosi la resta del personal sanitari.

L’alcalde, Ignasi Llorente, ha aprofitat la reunió per tornar a reclamar la reobertura del servei de pediatria al CAP de Torrelles, atès que aviat farà un any que el Departament de Salut va decidir centralitzar-lo a Sant Vicenç dels Horts. Llorente ha demanat que, a l’hora de prendre aquestes mesures, es tingui en compte no només el nombre d’habitants del municipi sinó també el nivell de transport públic del que disposa la ciutadania a l’hora de fer els desplaçaments. Altres municipis de la comarca que es troben en una situació similar s’han sumat a aquesta reivindicació.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:28