S’amplia l’horari de l’Espai de la Gent Gran

Dijous, 18 de gener de 2024 a les 01:00

Les persones usuàries poden accedir-hi de dilluns a divendres amb l’objectiu de fer activitats que volen promoure un envelliment actiu i saludable

Des d’aquest mes de gener, l’Espai de la Gent Gran s’ofereix més hores a la setmana. Si fins ara s’hi podia accedir tres dies, el consistori ha apostat per ampliar aquest horari i organitzar-hi activitats els cinc dies laborables, de dilluns a divendres, d’11 a 13 hores. 

L’Espai de la Gent Gran vol ser un espai de trobada per a les persones de més edat, en el qual poden realitzar diferents activitats que pretenen promoure un envelliment actiu i saludable. Actualment compta amb una vintena de persones usuàries amb diferents nivells d’autonomia, des de persones amb un bon estat físic i cognitiu, a d’altres que comencen a presentar algun deteriorament cognitiu o fragilitat física.

Pel que fa a les activitats que s’hi ofereixen, les persones usuàries tenen opcions diverses: propostes per compartir experiències i records, com ara el taller d’històries i aprenentatges de vida, el de treballs de reminiscència o les activitats intergeneracionals que s’hi organitzen; un espai per cuidar la salut, fomentar hàbits saludables, fer exercici físic, o participar en sessions de musicoteràpia i tècniques de relaxació respiració; una proposta d’estimulació cognitiva amb exercicis per estimular la ment; i un espai de creativitat on les persones usuàries s’expressen a través de mandales, manualitats i jocs de taula. Els dijous, es fa també un taller a la biblioteca anomenat Grans Lectors. Totes les propostes es realitzen al Casal de la Gent Gran i compten amb el suport de dues dinamitzadores que s’encarreguen de conduir les activitats. 

Per assistir a l’Espai de la Gent Gran cal abonar una quota mensual de 13 euros. Les inscripcions es poden formalitzar a través de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament. 

Des del consistori es treballa durant tot l’any en polítiques destinades a garantir el benestar i la salut de la gent gran. Des del Casal s’organitzen xerrades, cursos i tallers anuals com la tertúlia de cuina, el taller d’iniciació a la informàtica, el d’artteràpia o l’Activa la ment. Així mateix, cada any s’organitza la Setmana de la Gent Gran, amb propostes diverses per al col·lectiu. Altres accions que es duen a terme són projectes intergeneracionals amb l’alumnat de l’Institut escola, intercanvis amb altres casals i la participació en el cicle de passejades ‘Caminem cap als Cent’ que organitza la Diputació de Barcelona. 

Darrera actualització: 18.01.2024 | 16:37