S’aprova el pressupost i les ordenances fiscals de 2023

Dijous, 19 de gener de 2023 a les 00:00

Es congelen els principals impostos i taxes i s’incrementen les bonificacions

L’Ajuntament ha donat llum verda a l’aprovació d’un pressupost de set milions d’euros per aquest any. La proposta, presentada per l’equip de govern (format per CAT Torrelles i Junts per Torrelles) ha comptat amb el suport del PSC i amb l’abstenció d’ERC. D’altra banda, el consistori també ha aprovat les ordenances fiscals, les quals no comportaran cap augment sobre la ciutadania.

Pressupostos 2023

En l’apartat d’ingressos, es congelen els principals impostos i taxes per no augmentar la pressió fiscal a la ciutadania. Alhora, s’incrementa l’apartat de bonificacions amb un nou descompte en el rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per a aquells habitatges que incorporin instal·lacions fotovoltaiques.

En l’apartat de despeses, les noves inversions previstes se centren en la millora de l’espai i dels equipaments públics: partides dedicades a l’asfaltatge de carrers, arranjaments de paviments i murets, instal·lació de mobiliari urbà, adequació dels espais de les bústies en desús, millores dels equipaments educatius i esportius, l’adequació d’un gimnàs al Centre Esportiu Municipal (CEM) Can Coll i l’adquisició d’un vehicle destinat a la prevenció d’incendis per a l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Torrelles.

El deute públic continua amb la tendència a la baixa, fins al 10,63 % per a aquest exercici, una xifra inferior a l’11,40 % de l’any anterior.

Modificació de les ordenances fiscals

L’aprovació de les ordenances fiscals municipals pel 2023 no comportarà cap augment que pugui repercutir directament en la ciutadania.

Es congelen l’IBI, l’impost sobre els vehicles de tracció motora (IVTM) i les taxes de caràcter social, comercial i de serveis, així com les que fan referència als serveis de cementiri, clavegueram i recollida d’escombraries. L’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) també mantindrà els preus actuals.

Pel que fa a les bonificacions fiscals, tornarà a haver-hi descomptes en l’IBI per a famílies nombroses, monoparentals o amb fills/es que tinguin alguna discapacitat. Així mateix, els habitatges que instal·lin sistemes d’aprofitament de l’energia solar gaudiran també d’una reducció del 50 % en el rebut. Un any més, es mantenen les bonificacions per als vehicles elèctrics i híbrids en l’IVTM i els descomptes en la taxa d’escombraries per fer ús de la deixalleria o fomentar el compostatge casolà.

Darrera actualització: 19.01.2023 | 13:00