Se celebren els 25 anys de la planta de compostatge

Dijous, 28 d'octubre de 2021 a les 00:00
El dia 13 de novembre es farà un acte obert a la ciutadania que inclourà una visita guiada per a la qual és necessari inscripció prèvia

La planta de compostatge de Torrelles de Llobregat va ser la primera de Catalunya, i de tot l’Estat, on es va començar a tractar la fracció orgànica de residus municipals (FORM), l’any 1996. Es vol celebrar aquesta efemèride amb un acte obert a la ciutadania que es farà el 13 de novembre a les 10 hores i que estarà presidit per l’alcalde i per directius de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya. S’oferirà una visita guiada a tothom qui vulgui conèixer-ne el funcionament. Les persones interessades tenen fins al dimecres 10 de novembre per a formalitzar la inscripció a través del correu electrònic mediambient@torrelles.cat, adjuntant el nom complet, el DNI i un telèfon de contacte.

Actualment, a la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat es tracten unes 4.500 tones anuals de fracció orgànica, provinent dels residus orgànics que la ciutadania de diversos municipis metropolitans separa selectivament, i s’hi produeixen unes 1.000 tones de compost a l’any. El compost obtingut al llarg dels darrers anys ha estat de molt bona qualitat, amb certificació per usar-lo en agricultura ecològica. En l’actualitat s’utilitza tant per a l’agricultura com per a la jardineria.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:28