Signat un conveni per fer una prospecció d'empreses

Dilluns, 19 de gener de 2015 a les 00:00
L'alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig, va signar el passat 16 de gener, juntament amb els alcaldes de Sant Vicenç dels Horts, La Palma de Cervelló, Santa Coloma de Cervelló, Cervelló, Pallejà i Vallirana un nou conveni per afavorir la creació de llocs de treball i fomentar l’activitat econòmica i empresarial del territori. L'àrea d’empresa de Sant Vicenç dels Horts, impulsor de la iniciativa, farà les prospeccions diverses per tal d’afavorir l’activitat econòmica i revitalitzar el teixit empresarial del territori.

Els set alcaldes de Torrelles de Llobregat, Sant Vicens dels Horts, La Palma de Cervelló, Santa Coloma de Cervelló, Cervelló, Pallejà i Vallirana van signar del divendres 16 de gener a la Casa de la Vila de Sant Vicenç un conveni de col·laboració per a la realització de prospecció d’empreses dels polígons industrials i empresarials del territori. Fruit d’aquesta prospecció industrial, la iniciativa busca compartir ofertes de feina resultants de la prospecció i la promoció d’activitats empresarials que puguin beneficiar tots els municipis adherits a aquest acord. L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, mitjançant l’àrea d’empresa de la regidoria d’Ocupació i Empresa, serà l’encarregat de realitzar la prospecció d’empreses dels polígons dels municipis signants i els altres ajuntaments es comprometen a acompanyar al tècnic de l’Ajuntament en les visites a les empreses del seu propi municipi.

Els ajuntaments signants han pactat donar a conèixer a la resta de municipis les ofertes de feina que, fruit de la prospecció realitzada, no puguin ser cobertes pel propi municipi. Alhora, amb l’objectiu de mantenir la inversió en el territori, els ajuntaments signants es comprometen també a facilitar a la resta les peticions d’espais industrials que hagin formulat empreses interessades en invertir al territori i que no puguin ser cobertes pel propi municipi.

Una mesura que beneficiarà a tots

La iniciativa, proposada per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, neix de la voluntat de realitzar una tasca comuna de coneixement del teixit productiu del territori, després que la crisi hagi transformat substancialment l’activitat empresarial del territori. Aquesta col·laboració entre ajuntaments veïns busca generar accions que permetin que iniciatives empresarials amb voluntat d’establir-se al territori no s’escapin per falta de coneixement dels espais buits o d’empreses que puguin complementar-se amb l’activitat que arriba. Amb aquesta prospecció empresarial a nivell supramunicipal, es pretén articular múltiples actuacions que puguin beneficiar a tots els municipis de la zona. L’objectiu de l’acord és, per tant, conèixer la situació de les empreses, detectar els principals actors en la creació d’ocupació i saber les necessitats d’espai, comunicacions i tecnologia que requereixen i en les quals pot participar l’administració local. D’altra banda, aquesta iniciativa permetrà a les empreses, a través de la figura del prospector, identificar un canal de comunicació àgil amb el consitori i canalitzar les seves demandes i inquietuds.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:06

Imatges