S’inicien unes obres a Sant Vicenç dels Horts per a millorar la rotonda de les Ovelletes

Dimarts, 6 de juny de 2023 a les 00:00

Els treballs, que realitza la Diputació de Barcelona, començaran dilluns dia 12 i tindran una durada aproximada d’onze mesos

La Diputació de Barcelona començarà dilluns dia 12 de juny un projecte de millora de la intersecció de les carreteres BV-2002 i BV-2005 al terme municipal de Sant Vicenç dels Horts, és a dir, de la coneguda com a rotonda de les Ovelletes. Les obres preveuen l’eixamplament del pont sobre la riera de Torrelles, que dona accés a l’A-2. Els treballs pretenen resoldre les deficiències geomètriques que presenta la rotonda actual així com altres factors que ocasionen un mal funcionament més enllà de la intensitat del trànsit com ara la presència de creuaments de vianants a nivell, l’absència de by-passos directes o la deficient capacitat d’acumulació de vehicles al pas de vianants de la BV-2022 que genera importants retencions, sobretot a les hores de més trànsit. 

Les obres inclouran la remodelació de la rotonda per a millorar-ne la seva capacitat; el perllongament de l’itinerari de vianants amb el creuament a diferent nivell i la construcció d’una passarel·la a la riera; i la urbanització de l’entorn de la rotonda, l’adequació dels drenatges i l’enjardinament. El projecte compta amb un pressupost de licitació de  2.743.801,36 euros (IVA inclòs). 

El desenvolupament d’aquest projecte ha de servir per a reduir les retencions que es generen a les hores punta com a conseqüència del semàfor existent i de la quantitat de vehicles que circulen en direcció a Sant Boi. Aquesta era una millora reclamada des de la legislatura 2015-2019 per l’Ajuntament de Torrelles i la resta de municipis afectats pel trànsit de la rotonda (Santa Coloma de Cervelló, Sant Boi de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts). Finalment, es va aconseguir incloure-la en el projecte l’any 2021. 

Es preveu que les obres tinguin una durada aproximada d’onze mesos. Durant la seva execució, els vehicles podran continuar circulant per la rotonda sense restriccions. 

Darrera actualització: 06.06.2023 | 15:14