S’obre un procés participatiu per a decidir el futur de l’àmbit de Can Coll

Dimarts, 30 de novembre de 2021 a les 00:00

L’Ateneu acollirà divendres la inauguració d’una exposició i una sessió informativa per explicar la situació actual i els criteris que seguirà la nova proposta d’ordenació urbanística del sector

Les regidories d’Urbanisme i Participació de l’Ajuntament han obert un procés participatiu associat a la Modificació puntual del Pla General d’Ordenació (PGO) a l'àmbit de Can Coll. La voluntat és que els veïns i les veïnes coneguin els antecedents i la situació actual del sector i puguin aportar el seu granet de sorra a l’hora de definir quina serà la proposta d’ordenació definitiva. 

Durant el mes de novembre s’han organitzat trobades amb els col·lectius afectats, tant entitats com particulars, i aquest divendres, dia 3 de desembre, a les 19 hores, s’inaugurarà a l’Ateneu Torrellenc una exposició sobre el procés, que es podrà visita aproximadament durant un mes. Així mateix, s’oferirà una sessió informativa per explicar a la ciutadania per què és necessari treballar en aquesta modificació i quins seran els criteris que se seguiran en la futura ordenació, que vol minimitzar l’impacte ambiental i les molèsties al veïnat i, al mateix temps, posar en valor els elements patrimonials de l’àmbit de Can Coll. Es preveu aprofitar la convocatòria per a presentar un audiovisual sobre un altre procés participatiu que es va dur a terme fa uns mesos sobre el futur de l’entorn de la Masia de Can Coll. 

Actualment, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en col·laboració amb l’Ajuntament, està tramitant la redacció de la Modificació del PGO, que es troba en fase d’Avanç. El document presenta diferents alternatives que es presentaran a la ciutadania en aquesta sessió informativa. En els propers mesos, les aportacions dels veïns i les veïnes i les conclusions de l’avaluació ambiental i estratègica han de definir la proposta d’ordenació definitiva. 

L’Ajuntament té previst obrir diferents canals de participació, presencials i virtuals. A través de la plataforma decidim.torrelles.cat es podrà consultar tota la informació sobre el procés i respondre un qüestionari. A més de la sessió informativa d’aquest divendres, també està previst organitzar posteriorment un taller obert de propostes per a recollir les aportacions de la ciutadania i integrar-les en la modificació del PGO.

Darrera actualització: 31.01.2022 | 16:57